Hertuginne Meghan og Archie:

Hadde hemmelig samtale med dronningen

Hertuginne Meghan og Archie skal ha snakket med dronning Elizabeth før prins Philips begravelse.

SAMTALE: Lørdag tok verden sitt siste farvel med prins Philip. Hertuginne Meghan og Archie kunne ikke være til stede, men skal likevel ikke ha vært tause. Foto: Toby Melville / REUTERS / NTB
SAMTALE: Lørdag tok verden sitt siste farvel med prins Philip. Hertuginne Meghan og Archie kunne ikke være til stede, men skal likevel ikke ha vært tause. Foto: Toby Melville / REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

I helgen møtte store deler av den britiske kongefamilien opp, da de tok et siste farvel med prins Philip, hertugen av Edinburgh.

Han gikk bort, 99 år gammel, 9. april.

På grunn av coronapandemien var bare 30 gjester til stede i begravelsen. Alle gjestene brukte også munnbind og holdt avstand.

Prins Harry (36) hadde også tatt turen fra California, for å ta farvel med bestefaren. Noen av de som imidlertid ikke var til stede, var hertuginne Meghan (39) og lille Archie (1).

Hun er for tiden høygravid med parets andre barn, en datter, og ble rådet av legen sin til å ikke fly. Hertuginnen skal likevel ha snakket med dronning Elizabeth (95) før den triste dagen.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

Hemmelig samtale

Ifølge People skal nemlig hertuginnen av Sussex ha fulgt begravelsen nøye fra hjemmet i Montecito.

- Meghan snakket med Harry før begravelsen. Meghan og Archie snakket også med dronningen tidligere denne uken, sier en kilde til People.

At hun skal ha tatt kontakt med den sørgende enken, er kanskje ikke så overraskende. Da prins Harry i februar gjestet James Cordens talkshow, avslørte han nemlig at familien på tre hadde hatt en rekke samtaler over video med dronningen og prins Philip gjennom pandemien.

- Begge besteforeldrene mine er på Zoom. De har sett Archie løpe rundt, røpet han den gang.

BEGRAVELSE: Kroppspråkssekspert kommenterer kontakten mellom prins William og prins Harry i begravelsen til prins philip Vis mer

Sendte blomster

Til tross for at hertuginnen ikke selv fikk være til stede lørdag, betyr ikke det at hun ikke fikk satt sitt preg på den triste dagen.

Ifølge Page Six sendte nemlig Meghan og Harry en helt spesiell krans til prins Philip, med et håndskrevet kort.

Blomsterkransen skal ha blitt laget av Willow Crossley, samme person som pyntet til kveldsarrangementet på Frogmore Gardens i Windsor da hertugparet giftet seg i 2018.

Crossley sto også for blomstene under Archies dåp året etter, og i forbindelse med lanseringen av The Hubb Communitys kokebok på Kensington Palace.

Enkelte av blomstene hertugparet ga prinsens på sin siste reise, hadde også en helt spesiell betydning. I kransen kunne man se den nasjonale blomsten i Hellas, mykakantus, for å representere prins Philips arv.

BRØDRE I SORG: Prins Harry og prins William møttes for første gang på ett år i prins Philips begravelse. Der skal de også ha fått snakket ut. Foto: Victoria Jones / Pool via AP / NTB
BRØDRE I SORG: Prins Harry og prins William møttes for første gang på ett år i prins Philips begravelse. Der skal de også ha fått snakket ut. Foto: Victoria Jones / Pool via AP / NTB Vis mer

Også blomster som eryngium, klokkeslekten, rosmarin og lavendel ble brukt. Disse for å vise blant annet takknemlighet, evig kjærlighet, minne og hengivenhet.

Det håndskrevne kortet ble ifølge floristen håndskrevet av Meghan selv.

Sørgende enke

Det er ingen tvil om at dronningen har trengt støtte fra familien de siste ukene. Hun var nemlig gift med sin prins i hele 73 år.

På grunn av pandemien satt hun alene i begravelsen - og bildet av 95-åringen har senere gått verden rundt.

I et eget hjørne i St. Georges kapell, kledd i sort og med munnbind på seg, tok hun nemlig et siste farvel med den avdøde ektemannen.

ENSOM MAJESTET: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Foto: AP / NTB
ENSOM MAJESTET: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Foto: AP / NTB Vis mer

«Med coronarestriksjoner strengt håndhevet så satt noen av dronning Elizabeths slektninger i små familiegrupper med ektefeller og barn for å minnes hennes ektemann prins Philip, mens hun satt alene på enden av en seterad - og for mange som så på hjemme i stuene var synet av en dronning som nylig var blitt enke dagens tristeste bilde», skrev storavisen New York Times.

En rekke andre strømmet også til Twitter for å uttrykke sin sorg.

«Virkelig hjerteskjærende å se en 94 år gammel kvinne si farvel til mannen sin gjennom 73 år, helt alene. Dette er den grusomme delen ved pandemien», skrev en bruker.

LES OGSÅ: Hadde hemmelig samtale etter begravelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer