Hertuginne Meghan:

- Hadde aldri sett henne slik før

I dokumenter i et søksmål mot det britiske avisskonsernet Associated Newspapers, sier hertuginnens advokater at hun følte en «enorm følelsesmessig smerte» over publiseringen av et privat brev.

SAKSØKER: Prins Harry og hertuginne Meghan saksøker britiske tabloider. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix
SAKSØKER: Prins Harry og hertuginne Meghan saksøker britiske tabloider. Foto: Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginnen av Sussex, som er gift med prins Harry (35), opplyser også at hun følte seg «ubeskyttet» av kongefamilien da den britiske tabloidpressen kom med anklager mot henne mens hun var gravid.

Søksmålet er rettet mot Associated Newspapers Limited (ANL), som blant annet gir ut Mail on Sunday og Mail Online. Det kommer etter at de publiserte utdrag av et privat, håndskrevet brev hun sendte til faren, Thomas Markle (75).

TØFFF TID: Hertuginne Meghan har måttet tåle en rekke kritiske medieoppslag, og skal særlig ha slitt med den negative oppmerksomheten mens hun gikk gravid med sønnen Archie. Foto: Tim Rooke/ REX/ NTB scanpix
TØFFF TID: Hertuginne Meghan har måttet tåle en rekke kritiske medieoppslag, og skal særlig ha slitt med den negative oppmerksomheten mens hun gikk gravid med sønnen Archie. Foto: Tim Rooke/ REX/ NTB scanpix Vis mer

- Hertuginnen hadde blitt offer for en rekke feilaktige og ødeleggende artikler i britiske tabloider, spesielt fra saksøkte, som skapte enorm følelsesmessig smerte og skadet hennes mentale helse, skriver advokatene hennes i et dokument, ifølge The Guardian.

Meghan saksøker for misbruk av privat informasjon, brudd på databeskyttelse og opphavsrett. Utdragene av det private brevet, hun sendte i august 2018, ble publisert i februar 2019.

GODT HUMØR: Hertuginne Meghan og prins Harry smilte til de fremmøtte da de viste seg offentlig for første gang på flere uker. Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Bekymret for henne

- Ettersom vennene hennes aldri hadde sett henne i denne tilstanden før, var de naturlig nok bekymret for hennes velferd, særlig ettersom hun var gravid, ubeskyttet av institusjonen og ikke fikk lov til å forsvare seg selv, heter det i dokumentet.

ANL på sin side opplyser at faren, Thomas Markle, delte brevet med dem etter at venner av Meghan hadde blitt intervjuet anonymt av amerikanske People Magazine. Markle syntes intervjuene de ga, tegnet et svært feilaktig og nedsettende bilde av ham. For å motbevise påstandene, viste han fram brevet fra datteren.

Meghans advokater hevder hun ikke hadde vært klar over at de fem vennene hennes hadde snakket anonymt med People Magazine. Alle venner og familie av Meghan skal ha fått beskjed om å si «ingen kommentar» til alle medieforespørsler.

Hun skal ikke ha visst hvem av vennene som snakket til ukebladet før lenge etterpå.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

LES OGSÅ: - Gir forholdet en ny sjanse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer