Haakon står opp mot urett

I år som i fjor, er kronprinsen beskytter for TV-aksjonen.

TAKKET JA: Kronprins Haakon har takket ja til å være beskytter for årets TV-aksjon. Foto: Stella Pictures
TAKKET JA: Kronprins Haakon har takket ja til å være beskytter for årets TV-aksjon. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon (38) har takket ja til å være beskytter for årets TV-aksjon, som i år går til Amnestys arbeid med å kjempe mot brudd på menneskerettighetene. Slagordet for årets aksjon er «Stå opp mot urett», og organisasjonen er glad for å ha kongelig drahjelp på laget:

- Gjennom prosjektet Global Dignity har Kronprinsen vist at han er opptatt av menneskers utvikling og verdighet, og at vi bedrer menneskers liv gjennom hvordan vi oppfører oss mot hverandre. Dette engasjement passer Amnesty veldig godt, ettersom TV-aksjonen i år vil sette søkelys på ytringsfrihet, trygghet og verdighet, og vern mot diskriminering, sier generalsekretær i Amnesty i Norge, John Peder Egenæs.

Også i fjor var den engasjerte kronprinsen, beskytter for TV-aksjonen. Den gang gikk pengene til Norsk Folkehjelps arbeid med å rydde miner og klasebomber i Europa, Asia og Afrika.

TV-aksjonen på NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkningen. Hvert år organiserer 7.000 frivillige over hele landet innsamlingen i sin kommune og sørger for at 100.000 bøssebærere banker på 2,2 millioner dører i løpet av to timer en søndag i oktober.

Årets aksjon er søndag 21.oktober.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer