Haakon og Mette-Marit selger hus på Skaugum

Kronprinsparet kan tjene opp mot sju millioner kroner.

SELGER HUS: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har lagt ut en tidligere betjeningsbolig til Skaugum for salg. Foto: Scanpix/Krogsveen
SELGER HUS: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har lagt ut en tidligere betjeningsbolig til Skaugum for salg. Foto: Scanpix/Krogsveen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit kan se fram til å få opp mot sju  millioner kroner inn på kontoen, etter å ha lagt en del av Skaugum ut for salg.

Huset, som ble lagt ut på Finn.no onsdag, har tidligere vært brukt som betjeningsbolig for Skaugum, men har de siste årene vært utleid.

Daglig leder i eiendomsmeglerfirmaet Krogsveen, Terje Tveit, bekrefter til Seoghør.no at det er kronprinsparet som står som selgere av huset.

- De vurderte å leie ut videre, men har bestemt seg for å selge. Det er en flott tomt, men huset trenger noe modernisering.

Huset, som har et bruttoareal på 138 kvadratmeter er lagt ut til en prisantydning på 6,8 millioner kroner.

TIL SALGS: Dersom man har i underkant av sju millioner kan man nå kjøpe denne boligen, som ligger i nærheten av kronprinsparets hjem. Foto: Gjengitt med tilatelse fra Krogsveen
TIL SALGS: Dersom man har i underkant av sju millioner kan man nå kjøpe denne boligen, som ligger i nærheten av kronprinsparets hjem. Foto: Gjengitt med tilatelse fra Krogsveen Vis mer

Spesiell historie

Eiendomsmeglerfirmaet trekker frem husets spesielle historie i annonsen:

«Denne eiendommen har vært i følge lokale beboere en skysstasjon, hvor hestene fikk hvile og vann. Bøsebakken tilhører Skaugum, men slik har det ikke alltid vært. Bøsebakken lå opprinnelig til Haugbo som husmannsplass. Vi må til Bærum for å finne svaret. Slekten Hanssen- Oust eide Haugbo fra 1815 og i over 80 år fremover med Hans Hanssen som de siste».

«Men Bøsebakken beholdt nå familien lenge etter at den forlot Haugbo. Den bortfestet i midlertidig jorden, først til skomaker Gulbrand Eriksen som bygde om den gamle husmannsplassen og senere til hans svigersønn Karl Johansen. Stedet ble senere solgt til Skaugum og ble betjeningsbolig».

LES OGSÅ: Her gir kronprinsesse Mary den unge jenta et minne for livet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer