MØTER FOLKET: Kronprinsparet starter tirsdag sin fylkestur til Telemark. Dette bildet er fra Sogn og Fjordane i 2006 - hvor de ble møtt av jublende barn med norske flagg. Foto: SCANPIX
MØTER FOLKET: Kronprinsparet starter tirsdag sin fylkestur til Telemark. Dette bildet er fra Sogn og Fjordane i 2006 - hvor de ble møtt av jublende barn med norske flagg. Foto: SCANPIXVis mer

Haakon og Mette-Marit erobrer Telemark

- Dette er noe av det viktigste kronprinsparet gjør på hjemmebane, sier hoffreporter Kjell Arne Totland.

SEHER.NO: Tirsdag morgen innleder kronprinsparet sitt årlige fylkesbesøk - i Telemark denne gang. Fram til torsdag ettermiddag skal Haakon (35) og Mette-Marit (35) besøke en rekke kommuner i det vakre fylket.
 
- Den årlige turen til et av landets fylker er en flott tradisjon - og noe av det viktigste - og hyggeligste - kronprinsparet gjør på hjemmebane, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland, som har fulgt samtlige av Haakon og Mette-Marits fylkesturer siden kronprinsbryllupet i 2001.
 
- Her følger Haakon og Mette-Marit bokstavelig talt i kongeparets fotspor. Harald og Sonja innså allerede som kronprinspar betydningen av å lære sitt folk og sitt land å kjenne - og i årenes løp har de to nærmest saumfart vårt langstrakte land. Nå følger Haakon og Mette-Marit etter.
 
- Jeg gleder meg til ukas besøk i Telemark. Det er på slike turer man virkelig får oppleve hvor mye kongefamilien betyr for folk flest. Over alt går folk nærmest mann av huse for å hilse på de kongelige - gamle såvel som unge. Haakon og Mette-Marit er flinke til å ta seg god tid med lokalbefolkningen - og det er mange som slik får et minne for livet.

LES OGSÅ: Blir BI-student