Haakon drømte om å bli Vikingkonge

Barna ladet opp på hesteryggen.

SEOGHØR.NO: Kronprinsparet er denne helgen på plass på Stiklestad i Verdal kommune, hvor det årlige Spelet om Heilag Olav forgår.

Da Mette-Marit (41) og Haakon (42) ankom Stiklestad fredag formiddag var også prins Sverre Magnus (9) og prinsesse Ingrid Alexandra (11) med i følget.

Dagen startet med lunsj i et gammelt gildehus, før Mette-Marit og Ingrid Alexandra sto for åpningen av et laftet uthus på vikinggården. Etterpå fikk barna fri utfoldelse i den barnevennlige vikingparken nedenfor.

Saken fortsetter under bildet.

IDYLL: De to søsknene så ut til å kose seg på hesteryggen i det fine juli-været. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
IDYLL: De to søsknene så ut til å kose seg på hesteryggen i det fine juli-været. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Prins Sverre Magnus fikk kjøre kjerre - og skubbe kjerre, og barna ble også med mamma Mette-Marit på et vikingkjøkken, hvor de fikk smake lokale spesialiteter. Etter en tur i smia fikk barna ri på hver sin hest, noe som så ut til å være midt i blinken.

- Skal jeg bare gå opp, sa en utålmodig prins Sverre Magnus, før han fikk hjelp til å komme seg opp på hesteryggen. Det var tydelig at de to kronprinsbarna hadde rideerfaring fra tidligere, for barna satt begge rakrygget på hestens og fulgte med bevegelsene.

Etter rideturen var det tid for pil og bue. Med sylskarpe spisser spente barna de store buene og siktet på blinken av malm. Både Ingrid Alexandra og Sverre magnus skjøt blink flere ganger, og kronprinsesse Mette-Marit roste barna.

- Så bra, Magnus, sa Mette-Marit og klappet høyt med hendene.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT MAMMA: Både prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra traff blink flere ganger. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
STOLT MAMMA: Både prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra traff blink flere ganger. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Drømte om å bli vikingkonge

Etter middagen fikk Se og Hør noen ord med kronprinsparet, og Haakon avslørte at han tidligere hadde drømt om å bli vikingkonge:

- Drømte Kronprinsen noen gang om å bli en vikingkonge med sverd og øks da han var barn?

- He-he Det tror jeg at jeg gjode. Jeg var jo her jo, da jeg var syv. Ja, det kan nok hende, men det var ikke så konkret, sa Haakon til Se og Hør.

- Hvordan tror Kronrpinsen at hadde vært å være tronarving til en vikingkonge?

- Det var nok ganske annerledes enn i dag. Den gangen var det  maktsentera, i dag er det heldigvis et velfungerende demokrati i Norge hvor det er politikerne som sitter ved makten og bestemmer hvordan vi fordeler de knappe ressursene, så jeg tror vi har det bra i dag, jeg, avsluttet Haakon til Se og Hør.

Senere i kveld skal hele kronprinsfamilien være på plass når Spelet om Heilag Olav har premiere.

HILSTE PÅ: Både Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har ved flere anledninger vært med på offentlige tilstelninger. Legg merke til at prinsessen matcher sin flotte mor i klesveien.  Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
HILSTE PÅ: Både Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus har ved flere anledninger vært med på offentlige tilstelninger. Legg merke til at prinsessen matcher sin flotte mor i klesveien. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Kronprinsparet tok med barna på viking-fest