SYK: Mette-Marit har fått omgangssyke og slipper den lange flyturen til Chile. Foto: Scanpix
SYK: Mette-Marit har fått omgangssyke og slipper den lange flyturen til Chile. Foto: ScanpixVis mer

Haakon drar uten kona

Kronprins Haakon må dra alene på tur til Sør-Amerika fordi Mette-Marit er syk.

SEHER.NO: Kronprinsesse Mette-Marit har fått akutt omgangssyke og avlyser den planlagte turen til Chile.

Kronprins Haakon reiser imidlertid som planlagt, opplyser Slottet på sine nettsider.

Kronprinsparet er invitert til Chile av landets president Michelle Bachelet. Programmet kronprinsessen skulle fulgt var langt fra noen ferie. Hun skulle overvære flere norsk-chilenske næringslivsseminarer og ha samtaler med presidenten.

Kronprinsessen skulle stå for de kulturelle sidene ved programmet. Blant annet skulle hun åpne en utstilling med norsk samtidsarkitektur som tema.

Programmet var lagt opp til å være en fire dages tur. Kronprinsessen går glipp av en paradetur i Chile hvor det er strålende sommer. Landet har nå en maksimumstemperatur på 30 grader i sterk kontrast til hjemlige forhold.

Det er slottets lege som anbefaler kronprinsessen å bli værende hjemme.

Mette-Marit var også syk i høst. Hun skulle etter planen ha vært til stede ved åpningen av Norsk psykiatrisk forenings 100-årsjubileum i Gamle Logen i september, men måtte melde avbud på grunn av sykdom.

Svigermor Sonja måtte i forrige uke avlyse sitt besøk til Svalbard på grunn av kraftig forkjølelse.Dronningen skulle ha vært tilstede under Den Norske Operas gallakonsert i Longyearbyen mandag, med etterfølgende operasupé på Polarhotellet.

METTE-MARIT STRÅLTE FOR NORGE I TYSKLAND: Se bildene: