INSPISERTE TROPPENE: Kronprins Haakon har flere ganger besøkt norske tropper i utlandet. I forrige uke besøkte han de norske styrkene i Afghanistan. Foto: Foto: Lars William Wroldsen, Forvaret / SCANPIX / HANDOUT
INSPISERTE TROPPENE: Kronprins Haakon har flere ganger besøkt norske tropper i utlandet. I forrige uke besøkte han de norske styrkene i Afghanistan. Foto: Foto: Lars William Wroldsen, Forvaret / SCANPIX / HANDOUT Vis mer

Haakon bærer egen pistol

Kronprinsen tar sikkerheten i egne hender.

SEHER.NO: I forrige uke skrev Seher.no at kronprins Haakon (36) hadde dukket opp på et overraskende besøk i Afghanistan for å inspisere de norske styrkene.

På grunn av sikkerheten var besøket til kronprinsen - som reiste uten følge fra noen av de andre i kongefamilien - kun kjent for et fåtall personer på forhånd.

Ifølge Se og Hør skal kronprinsen ha vært svært opptatt av sikkerheten da han var der nede. I frykt for å bli skutt, skal han ha valgt å bære egen pistol, i tillegg til å bruke splintsikker vest og hjelm.

Bladet skriver at kronprinsen skal ha valgt å bære en ni millimeter "Glock P-80" - også kalt "Glock 17" på det sivile markedet - på sitt høyre lår under besøket.

Ifølge Se og Hør bevæpner Haakon seg kun når han deltar aktivt i militærøvelser. Men ved besøk i utlandet, hvor det er reelle krigssituasjoner, gjelder egne regler.

Kronprinsen er selv er utdannet i forsvaret, og har tidligere inspisert norske internasjonale styrker i Bosnia og i Kosovo.

Les mer om saken og se bildene i Se og Hør weekend.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Mette-Marit bitt av barnas hund