Grevinnen lå i koma - snakker ut

- I dag feirer jeg det å være i live, deler grevinne Catherine Alexandrine Danneskiold-Samsøe.

VAR ALVORLIG SYK: Grevinne Catherine Alexandrine Danneskiold-Samsøe avslører at hun lå i koma. Foto: Michael Medgyesi
VAR ALVORLIG SYK: Grevinne Catherine Alexandrine Danneskiold-Samsøe avslører at hun lå i koma. Foto: Michael Medgyesi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den danske grevinnen Catherine Alexandrine Danneskiold-Samsøe kommer med en oppsiktsvekkende avsløring om helsen sin på Instagram.

I det ærlige innlegget avslører grevinnen at hun ble rammet av sykdom for tre måneder siden. Hun meddeler imidlertid ikke hva slags sykdom det er snakk om, men avkrefter at det er coronaviruset hun har blitt utsatt for.

«Livet er så uforutsigbart for oss alle. Det er en blandet pose med søte og bitre øyeblikk. Etter min uutholdelige sykdom for tre måneder siden, setter jeg pris på livet mer enn noen gang før», skriver hun innledningsvis.

Videre kommer det frem at hun lå en uke i koma på sykehuset som følge av den ukjente sykdommen.

VAR SYK: En av vårens «Paradise Hotel»-deltakere, Yasmine San Miguel, forteller om sykdommen som preget henne for noen år siden. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

- Hadde fryktelige smerter

«Da jeg våknet opp fra koma på sykehuset var tankene mine klare, bevisste og tilbake til det normale. Det var bare kroppen min, som fikk sterk medisin, som var lenket til sykesengen», fortsetter hun.

Ifølge grevinnen var hun rammet av store smerter i hodet, men forklarer at hun klarte å kommunisere med legen om hva som hadde skjedd med henne.

Videre forteller grevinnen at da hun lukket øynene sine, skjedde det noe merkelig. Et visuelt, detaljert bilde av henne selv dukket opp og viste henne iført en sykehusskjorte som hang på en morsom måte på kroppen hennes. Grevinnen påpeker at hun så alle de medisinske enhetene som var koblet til henne.

«En slik ut av kroppen-opplevelse har jeg bare hørt om fra andre, men aldri sett på det som en realistisk mulighet. Men ja, jeg så meg på en eller annen måte på vei til den andre siden av livet», skriver hun videre.

- Fryktet jeg aldri ville komme hjem

Grevinnen legger ikke skjul på at hun var takknemlig for å komme hjem og kunne nyte utsikten. Dette fikk henne til å bryte ut i gråt av det hun beskriver som lykke og nostalgi.

«Å se de grønne åkrene i Petersham og Richmond Park fra palasset vårt var en velsignelse. Bare noen få dager før fryktet jeg at jeg aldri ville komme hjem. Alt er tilbake til det normale nå. Jeg verdsetter hvert øyeblikk jeg får være sammen med mine elskede, og mitt sinn er i perfekt form, hastighet og helse. I dag feirer jeg det å være i live», fortsetter hun, og legger til at hun har en travel sommer foran seg.

TAKKNEMLIG: Den danske grevinnen er i dag takknemlig for at hun lever. Foto: Michael Medgyesi
TAKKNEMLIG: Den danske grevinnen er i dag takknemlig for at hun lever. Foto: Michael Medgyesi Vis mer

Catherine Alexandrine Danneskiold-Samsøe har hittil ikke besvart Se og Hørs henvendelse.

Catherine Alexandrine Danneskiold-Samsøe, som inntil 2009 var gift med grev Erik Danneskiold-Samsøe av Gisselfeld (75), bor i dag i London og jobber som blant annet kurator og kunstrådgiver.

HATT DET TØFT: Etter flere spekulasjoner om Justin Biebers utseende har sangstjernen kommet ut med at han har Borreliose. Vis mer

Langet ut mot ektemannen

Fire år etter at hun skilte seg fra 75-åringen, tok hun bladet fra munnen og hånet eksmannen, som i dag er skylda for at hun kan kalle seg grevinne.

- Erik ble ikke oppdratt til å være åpensinnet og raus. Oppveksten hans var følelsesmessig altfor mørk, og dette ble inngravert i hodet hans i form av stahet, bitterhet og angst for at andre enten ville angripe ham eller ta noe fra ham. Derfor var han faktisk sin egen fiende - uten selv å kunne forstå det, var blant det hun skrev i boken «Kampen om Gisselfeld - den store familiefejde» i 2012, ifølge Ekstra Bladet.

I boken avslørte grevinnen også at det var hun som ønsket å skille seg fra 75-åringen.

- Mitt valg om å skille meg fra mannen min ble faktisk mottatt med hans forståelse. Ingen av oss kunne føle den emosjonelle forståelsen og ømheten vi en gang hadde. Til slutt var vi mentalt veldig langt fra hverandre. Erik var der, hvor hans far overtok godset, og ville forbli der, mens jeg var 20 år lenger inn i fremtiden. Men vi ble separert og skilt på en verdig måte, fortsatte hun, ifølge den danske avisen.

Det har snart gått ti år siden Erik Danneskiold-Samsøe måtte forlate hjemmet sitt, Gisselfeld Slott, etter 35 år. Da dukket fire betjenter, en dommer og flere advokater opp for å kaste ut Danneskiold-Samsøe, ifølge danske B.T.

Gjennom 12 år hadde han kjempet en hard kamp for å beholde slottet sitt - en kamp som bunnet i at Gisselfelds styre mente han var uegnet til å forvalte den store eiendommen, og derfor ønsket at han skulle avsettes som direktør.

Danneskiold-Samsøe ønsket ikke å overgi seg, og det hele førte til årelange rettssaker i kampen for å beholde slottet - som har vært i familien i flere århundrer.

Han tapte imidlertid kampen, og ble kastet ut av slottet, og hans niese, Helene Danneskiold-Samsøe, overtok.

LES OGSÅ: Skjulte sykdom: - Jeg følte meg ekkel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer