Prins Nikolai, prinsesse Marie og grevinne Alexandra:

Grevinne Alexandra raser etter «krenkende» video

Reagerer på det som medier har omtalt som et «pinlig øyeblikk».

SKAPER DEBATT: Denne videoen, fra danske Se og Hør, skaper nå debatt i Danmark. Grevinne Alexandra ble beskyldt for å slå bort prinsesse Maries arm rundt førstnevntes sønn, prins Nikolai, da han ble uteksaminert forrige uke. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det danske kongehusets «Justin Bieber», prins Nikolai (18), uteksaminert fra videregående. Han har gått på kostskolen Herlufsholm i Næstved, og fikk en tier - en B eller femmer etter norsk standard - på sin avsluttende eksamen.

Store deler av familien hadde møtt opp i anledning den store dagen, for å feire at modellprinsen var ferdig med skolen og gikk en morsom tid i vente med studentlua på.

Danske Se og Hør var blant mediene som møtte opp for å få med seg begivenheten.

På film fanget de den 18 år gamle prinsen, omringet av sin mor, grevinne Alexandra (53), og sin stemor, prinsesse Marie (42). «Pinlig oppgjør: Alexandra og Maries kamp om Nikolai» er tittelen videoen har fått.

- Oppspinn

Over 150 000 mennesker har sett snutten siden den ble publisert den 30. juni, og ikke alle er like tilfreds med måten det fremstilles på. Grevinne Alexandra raser nå mot danske Se og Hør, med advokaten sin i spissen.

«Mor og bonusmamma utkjempet en korporlig og konstant kamp om 'eierskapet' over prins Nikolai, da han ble feiret torsdag», skrev danske Se og Hør opprinnelig i artikkelen de publiserte sammen med videoen.

HVA SKJER?: Enkelte hevder at grevinne Alexandra (t.v.) dyttet vekk prinsesse Maries hånd da hun kom gående for å stille seg ved siden av sønnen. Se videoen øverst i artikkelen og døm selv. Skjermdump: Se og Hør DK
HVA SKJER?: Enkelte hevder at grevinne Alexandra (t.v.) dyttet vekk prinsesse Maries hånd da hun kom gående for å stille seg ved siden av sønnen. Se videoen øverst i artikkelen og døm selv. Skjermdump: Se og Hør DK Vis mer

Bladet hevder, i likhet med utenlandske medier som Hello! Magazine og Daily Mail, at grevinne Alexandra dytter vekk hånden til prinsesse Marie - som er plassert rundt avgangsstudenten, før hun stiller seg på den andre siden av sønnen.

Og medieoppmerksomheten har altså ikke falt i god jord hos grevinne Alexandra. Gjennom sin advokat Bjarke Vejby hadde hun følgende uttalelse å komme med til danske Se og Hør, som nå har oppdatert saken med kritikken.

- Grevinne Alexandra uttaler at artikkelen i enhver henseende er oppspinn og personlig krenkende, sier advokaten.

- Ser hva som skjer på bildene

Danske B.T. har vært i kontakt med Vejby, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere. Det er derfor ikke kjent om grevinne Alexandra nå går rettens vei mot danske Se og Hør.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier han.

Sjefredaktør i danske Se og Hør, Niels Pinborg, mener på sin side at de har sitt på det rene.

- Jeg synes man kan se hva som skjer på bildene. Grevinne Alexandra har en annen oppfatning enn vi har. Det er fair nok. Det er opp til dem om saken ender i Pressenævnet (danske PFU, journ. anm.). Det tar vi stille og rolig, forteller han.

Den danske avisen har på sine hjemmesider laget en avstemning, der over 26 000 lesere i skrivende stund har svart.

38 prosent mener at prinsesse Marie flyttet hånden sin da Alexandra kom, mens 41 prosent mener at Alexandra flyttet Maries hånd. De resterende 21 prosentene oppgir at de ikke har sett videoen.

Ingen resterende medlemmer av det danske kongehuset har foreløpig uttalt seg om videobråket. Danske Se og Hør eies for øvrig av Aller, som også eier norske Se og Hør.

- Hjelp på veien

Det er til militærakademiet i Varde at unge prins Nikolai skal til høsten, nå som han er ferdig med videregående skole. Før den tid kan det derimot fort hende han tar noen flere store modelloppdrag.

Selv om han åpnet Kim Jones' første visning for Dior i Paris for to uker siden, et oppdrag han for øvrig fikk masse skryt for, ønsker han ikke å jobbe som modell resten av livet.

STJERNE: 18-åringen fikk æren av å åpne Dior sin herrevisning i Paris nylig - et oppdrag som skapte overskrifter verden over. Foto: NTB scanpix
STJERNE: 18-åringen fikk æren av å åpne Dior sin herrevisning i Paris nylig - et oppdrag som skapte overskrifter verden over. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg ønsker meg ikke en karriere som modell. Jeg vil heller se på det som en jobb, som kan hjelpe meg på vei mens jeg utdanner meg, har han fortalt i et intervju med magasinet Tæt på.

I samme intervju kunne prinsen avsløre at han har fått trening av det anerkjente byrået Scoop Models. Han fortalte også at det var noe helt annet å være modell enn å være prins - selv om han teknisk sett alltid vil bære den siste tittelen med seg.

- Umåtelig populær

«Kongehusets Justin Bieber», som han er blitt omtalt som tidligere, har fått rykte på seg for å være litt av en kjekkas, og ifølge Se og Hørs kongehusreporter Anders Johan Stavseng er han en storsjarmør.

- Både prins Nikolai og broren, prins Felix, er umåtelig populære i Danmark.

- Da dronning Margrethe fylte 75 år og de to prinsene ankom TV2s store festaften i Aarhus i forbindelse med jubileet, hylte de frammøtte jentene da prinsene steg ut av bilen. Det var nesten Justin Bieber-takter over det hele, har Stavseng fortalt.

KONGELIG BÅTTUR: I formiddag tok Kongeskipet Norge jubilantene og deres gjester på mini-cruise i Oslofjorden. Video: Marie Røssland Vis mer

Skilte foreldre

Ifølge danske Se og Hør er ikke prinsen berettiget til å få apanasje, og må klare seg selv økonomisk.

Foreldrene til Nikolai skilte seg da han bare var fem år gammel, men moren fikk beholde grevinne-tittelen og får fremdeles delta på kongelige tilstelninger.

Alexandra giftet seg på nytt med filmfotografen Martin Jørgensen i 2007, men i 2015 brast lykken. Siden da har søsknene Nikolai og Felix ikke hatt kontakt med Martin, selv om han betraktet dem som sine egne barn da han var gift med Alexandra.

Faren til Nikolai, prins Joachim av Danmark, giftet seg på nytt med franske Marie Cavallier (41) i 2008.

Året etter fikk de sønnen Henrik (9), og i 2012 fikk de datteren Athena (6).

LES OGSÅ: - Han kom ikke hjem før klokken seks på morgenen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer