Grevinne Alexandra:

Grevinne Alexandra frasier seg apanasjen

Når sønnen prins Felix fyller 18 år, stopper pengestrømmen til Grevinne Alexandra.

SLUTT PÅ PENGESTRØMMEN: Grevinne Alexandra vil fra 2020 ikke lenger motta penger fra den offentlige statskassen. Da grevinne Alexandra og Joachim giftet seg i 2007 inngikk de en ektepakt som sikret at grevinnen ikke må dele sin formue i forbindelse med en skilsmisse. Foto: NTB scanpix
SLUTT PÅ PENGESTRØMMEN: Grevinne Alexandra vil fra 2020 ikke lenger motta penger fra den offentlige statskassen. Da grevinne Alexandra og Joachim giftet seg i 2007 inngikk de en ektepakt som sikret at grevinnen ikke må dele sin formue i forbindelse med en skilsmisse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Grevinne Alexandra (52) av Fredriksborg sier fra seg den årlige apanasjen (årslønn journ.amn.) fra 2020, ifølge Ekstrabladet.

Apanasje er en årslønn fra statskassen til statsoverhodet eller et medlem av fyrstehus.

- Grevinne Alexandra frasier seg sin årlige apanasje med virkning fra juli 2020, når hennes yngste sønn, prins Felix, fyller 18 år, opplyser hennes advokat, Bjarke Vejby, til Ritzau, ifølge bladet.

Noen ytterligere begrunnelse for fraskrivelsen er så langt ikke kjent.

Alexandra har mottatt apanasje hvert år siden skilsmissen med prins Joachim i 2004, og mottok blant annet 2,3 millioner kroner i fjor.

Saken fortsetter under bildet.

TIDLIGERE PRINSESSE: I 1995 giftet Alexandra seg med prins Joachim, men i 2005 gikk forholdet i oppløsning. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE PRINSESSE: I 1995 giftet Alexandra seg med prins Joachim, men i 2005 gikk forholdet i oppløsning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mister ikke alt

Apanasjen ligger i dag på 2,4 millioner kroner årlig, og kan ikke tas fra grevinnen med mindre hun selv ønsker det.

Alexandra vil imidlertid fortsette å få litt penger fra staten. Dette fordi hun ikke har skrevet under på noen pensjonsordning.

Ifølge bladet vil hun da motta en vanlig lønn for «vanlige» arbeidere, som naturligvis er vesentlig lavere enn det hun nå mottar.

Mistet prinsessetittelen

I 2005 sjokkerte prins Joachim og daværende prinsesse Alexandra, som har barna prins Nicolai (17) og prins Felix (14) sammen, hele Danmark da de annonserte at de skulle skilles etter ni års ekteskap.

Duoen traff hverandre på en fest i Hong Kong sent i 1994, og i mai året etter gikk prinsen ned på kne og fridde under en romantisk ferie på Filippinene.

Allerede et halvt år senere stod bryllupet.

Alexandra ble raskt en yndling blant det danske folk, og var kjent for sitt veldedige arbeid, samt sin moteriktige klesstil.

Fant lykken på ny

Da paret gikk fra hverandre i 2005, tok det ikke lang tid før det kom frem at Alexandra hadde funnet lykken med den 14 år yngre fotografen Martin Jørgensen.

I 2007 giftet de seg i Øster Egede Kirke på herregården Jomfruens Egede på Sydsjælland.

Saken fortsetter under bildet.

SKILT FOR ANDRE GANG: Her er en lykkelig Alexandra på bryllupsdagen med Martin for åtte år siden. Foto: NTB Scanpix
SKILT FOR ANDRE GANG: Her er en lykkelig Alexandra på bryllupsdagen med Martin for åtte år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men i 2015, åtte år etter, ble det kjent at også de skulle skilles. Det bekreftet hennes advokat Mette Ravn Steenstrup i en pressemelding overfor BT.dk den gang.

«Den danske grevinnen, som tidligere var gift med prins Joachim, har valgt å levere inn skilsmissepapirene, og Martin har flyttet ut av deres hjem på Svanemøllevej på Østerbro i København», opplyste hennes advokat videre.

LES OGSÅ: - Jeg har ikke hatt sommerferie på elleve år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer