NYE VEIER: Grevinne Alexandra overrasket fredag ved å slippe en flunkende ny låt. Hun har aldri gitt ut musikk før, og enkelte har rynket litt på nesa av stuntet. Foto: NTB scanpix
NYE VEIER: Grevinne Alexandra overrasket fredag ved å slippe en flunkende ny låt. Hun har aldri gitt ut musikk før, og enkelte har rynket litt på nesa av stuntet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Grevinne Alexandra (54) overrasket med partylåt

- Har mor i huset en aldri så liten midtlivskrise mon tro?

Publisert

I 1995 var det mange som rynket på nesen da prins Joachim (49) av Danmark kunngjorde at han ønsket å gifte seg med kinesiske Alexandra Christina Manley (54). I november samme år ble de rette ektefolk, og den kinesiske rikmannsdatteren ble brått Danmarks nye prinsesse.

Ekteskapet varte i ti år, og på den tiden rakk de to å få to barn. Prins Nikolai og prins Felix er i dag henholdsvis 19 og 16 år gamle, og har klart å bli noen av landets største og mest folkekjære offentlige personer.

Mor Alexandra holder også koken i rampelyset, selv om hun ikke lenger er direkte tilknyttet kongefamilien.

Hun tituleres som grevinne av Frederiksborg nå, men har sagt fra seg sin årlige apanasje fra og med 2020. Derfor er det kanskje ikke så rart at hun ønsker å begi seg ut på nye prosjekter for å holde lommeboken full, men denne gangen er det flere som reagerer på hennes nye karrierevei.

NYE VEIER: Grevinne Alexandra er i disse dager aktuell med både bok og ny låt. Her poserer hun stolt med yngstesønnen, prins Felix. Foto: NTB scanpix
NYE VEIER: Grevinne Alexandra er i disse dager aktuell med både bok og ny låt. Her poserer hun stolt med yngstesønnen, prins Felix. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vil prøve noe nytt

Grevinnen har nemlig debutert som artist, og kom i dag ut med låten «Wash Me Away». Det er danske BT som omtaler 54-åringens nyeste påfunn.

Avisen kan imidlertid tidlig forsikre om at dette ikke er en singel fra et kommende soloprosjekt grevinnen har gående, men en låt som er gitt ut for å fremme veldedige formål. Alle pengene låten tjener inn skal gå til den svenske organisasjonen Star For Life, som hjelper fattige og vanskeligstilte barn sør i Afrika.

Hun legger ikke skjul på at hun virkelig la inn tid og krefter i å lage låten, som nå er omtalt av flere danske medier.

NYE UTFORDRINGER: Grevinne Alexandra argumenterer med at hun ønsket å gjøre noe nytt her i livet. Da ble et forsøk på en artistkarriere et naturlig steg å ta. Foto: Lars H. Laursen
NYE UTFORDRINGER: Grevinne Alexandra argumenterer med at hun ønsket å gjøre noe nytt her i livet. Da ble et forsøk på en artistkarriere et naturlig steg å ta. Foto: Lars H. Laursen Vis mer

- Jeg er på et sted i livet der jeg gjerne vil ut og prøve noe nytt. Derfor har jeg også satt i gang noen ting som har gjort det mulig for meg å frigi meg selv fra malen jeg har levd etter, påpeker hun i intervjuet.

«Bevare meg vel, hun kan ikke synge»

Resultatet er en festlig låt på over tre minutter, som kan spilles i middagsselskap så vel som på fest. Den ble spilt inn i juni, og da hun sto i studio for første gang, kjente hun raskt at endorfinene begynte å strømme på. Leflingen med artistdrømmen ga rett og slett mersmak.

- Den første dagen var vi i studioet i ti timer, og vi ga oss bare fordi stemmebåndet mitt måtte ha en pause. Jeg kunne jo ikke bli hes. Hvis man kan gjøre noe på den måten, og tiden bare suser forbi, er man virkelig heldig, sier hun.

Grevinnen valgte å holde artistdrømmen hemmelig for sine venner og barn helt til låten var ferdig snekret og den kunne spilles for dem i en privat sammenheng. Da den endelig var klar, viste hun den til sine to sønner hver for seg.

De skal ha respondert positivt på det de hørte, men 54-åringen er godt innforstått med at produktet trolig ikke er noe alle kommer til å elske.

- Noen kommer til å si «bevare meg vel, hun kan ikke synge» eller «hva driver hun med nå», men man har bare et liv, og det skal man leve så godt som man kan, forteller grevinnen.

- Liten midtlivskrise

Reaksjonene har ikke latt vente på seg fra det danske folk. I kommentarfelt blir hun beskrevet som «den danske Cher», mens andre mener det er deilig å se en godt voksen dame som tør å satse på noe nytt.

De fleste er faktisk positive til det generelle konseptet, og hvis noen først har kommet med kritikk, går det på det tekniske og grevinnens gehør. Kongehusekspert i Se og Hør, Caroline Vagle, flirer godt av grevinnens nye hobby. Hun ble svært overrasket da hun fikk høre nyheten fredag morgen.

- Jeg har ikke kompetanse til å bedømme låten, men jeg vil tro all oppmerksomheten rundt den handler mer om hvem hun er enn at låten er så bra. Det er jo rett og slett veldig uvanlig at en godt voksen dame debuterer som artist, og attpåtil har tilknytning til kongefamilien, forteller Vagle, og fortsetter:

- Man skal absolutt heie på at folk lever ut drømmene sine, men jeg må si jeg lurer på hva sønnene hennes på 19 og 16 år sier. Har mor i huset en aldri så liten midtlivskrise, mon tro?, spør hun retorisk og flirer.

Åpnet seg om skilsmissen

Grevinne Alexandra er ikke bare aktuell med sin første låt om dagen. Hun har også gitt ut ny bok, og har derfor gitt en rekke intervjuer til dansk presse. Nylig kunne hun fortelle om sitt tidligere ekteskap med prins Joachim, og var svært ærlig om hvorfor det gikk så dårlig mellom dem.

SKILTE LAG: Eventyrromansen mellom Alexandra og Joachim tok brått slutt i 2005. Foto: NTB Scanpix
SKILTE LAG: Eventyrromansen mellom Alexandra og Joachim tok brått slutt i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nyheten om at danske prins Joachim og hans første kone, prinsesse Alexandra, skulle skilles, sendte sjokkbølger gjennom Danmark i 2004.

Det hadde da gått 160 år siden det danske kongehuset sist sto overfor et ekteskapsbrudd. Den kongelige skandalen ble spesielt tydelig ved at dronningen innledet kunngjøringen med en beklagelse.

BEKLAGET: Skilsmissen var såpass ukonvensjonelt at dronning Margrethe og ektemannen, den nå avdøde prins Henrik, innledet kunngjøringen med en beklagelse. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGET: Skilsmissen var såpass ukonvensjonelt at dronning Margrethe og ektemannen, den nå avdøde prins Henrik, innledet kunngjøringen med en beklagelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden har grevinne Alexandra holdt en forholdsvis lav profil. Ved skilsmissen skiftet hun tittel fra prinsesse til grevinne, og har i senere tid sagt fra seg apanasjen på tre millioner kroner.

I et større intervju med Alt.dk nylig, lettet 53-åringen på sløret om ekteskapet som raknet og om forholdet til prins Joachim i dag.

- En lykkelig skilsmisse er langt bedre enn et dårlig ekteskap. Når jeg ikke kunne få et lykkelig ekteskap, fikk jeg det som er nest best, og det er en lykkelig skilsmisse, sa grevinnen til Alt.

Alexandra understreket at det tidligere ekteparet i dag har et vennskapelig forhold. Ikke fordi de må, men fordi det har falt seg naturlig. Det er også på grunn av barna.

- Joachim og jeg er virkelig, virkelig gode venner. Vi støtter hverandre, og vi samarbeider godt om våre to vidunderlige barn. (...) Men vi er ikke gode venner fordi vi MÅ være det for barnas skyld. Det er bare blitt sånn. Jeg tror ikke at man kan si til hverandre at man må være venner, fordi man har to barn sammen. Så enkelt er det ikke.

SAMMEN OM BARNA: Grevinne Alexandra og prins Joachim fikk to barn sammen, prins Nikolai (t.v.) og prins Felix. Foto: Lars H. Laursen
SAMMEN OM BARNA: Grevinne Alexandra og prins Joachim fikk to barn sammen, prins Nikolai (t.v.) og prins Felix. Foto: Lars H. Laursen Vis mer

- Lettet etter dødsfall

Prins Joachim er i dag gift med prinsesse Marie (42), grevinne av Montpezat. De ga hverandre sitt ja i 2008, og har barna prins Henrik (9) og prinsesse Athena (6) sammen.

Alexandra fant selv lykken - og giftet seg med Martin Jørgensen i 2007 - før grevinnen valgte å skille seg for andre gang i 2015.

EKTEPAR: Prins Joachim er i dag gift med prinsesse Marie, som han har to barn med. Her er paret fotografert tidligere i år. Foto: NTB scanpix
EKTEPAR: Prins Joachim er i dag gift med prinsesse Marie, som han har to barn med. Her er paret fotografert tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

I intervjuet med Alt kom det tydelig fram at 54-åringen ikke er fremmed for å slippe en ny mann inn i sitt liv, men at hun også trives i eget selskap.

- Min mor har alltid vært meget sterk og selvstendig, så jeg var lettet, da den ene av mine foreldre døde, at det var min far. For jeg visste at min mor ville klare seg. (...) Nå vil jeg ikke si at alle burde prøve å være alene i den alderen jeg er i, men hvis jeg finner en annen mann en dag, som jeg ønsker å dele livet mitt med, så har jeg prøvd å være alene. Hvis han blir borte, når vi er blitt gamle, så er det ikke første gang jeg erfarer å være alene.

- Tull på forsidene

I et intervju med det danske ukebladet Her & Nu i sommer fortalte Alexandra at hun i dag lever et tilnærmet normalt liv, langt unna kongelige livvakter og glamorøse gallakjoler.

53-åringen delte blant annet at hun handler i matbutikker hjemme i København som alle andre, ofte sammen med sønnene.

SKAPER DEBATT: Denne videoen, fra danske Se og Hør, skaper nå debatt i Danmark. Grevinne Alexandra ble beskyldt for å slå bort prinsesse Maries arm rundt førstnevntes sønn, prins Nikolai, da han ble uteksaminert. Vis mer

- Jeg prøver å gjøre så normale ting med dem som mulig, fortalte hun til ukebladet.

Iveren etter å være folkelig til tross, grevinnen kommer nok aldri helt unna at hun en gang var en del av Danmarks kongefamilie, noe hun selv påpekte i intervjuet:

- I matbutikken hender det vi oppdager at det står noe tull om oss på forsidene av ukebladene. Det er en del av livene våre, og vi må nesten bare le av det.

LES OGSÅ: Barnestjernens tragiske liv

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer