Coronavirus:

Gresk prinsesse avlyser bryllupet

Prinsesse Theodora skulle etter planen gifte seg med forloveden i slutten av mai.

MÅ UTSETTE: Prinsesse Theodora har blitt nødt til å avlyse sitt kommende bryllup med Matthew Kumar. Her avbildet i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i 2013. Foto: NTB Scanpix
MÅ UTSETTE: Prinsesse Theodora har blitt nødt til å avlyse sitt kommende bryllup med Matthew Kumar. Her avbildet i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Prinsesse Theodora (36), datteren til det greske eks-kongeparet Konstantin II (79) og Anne-Marie (73), har avlyst bryllupet sitt. Det kommer fram i en pressemelding fra den greske kongefamilien, ifølge Express.

Etter planen skulle prinsessen gifte seg med den amerikanske advokaten Matthew Kumar senere denne måneden på den greske øya Spetses.

Som følge av coronaviruset har de nå blitt nødt til å utsette giftermålet.

Flyttet til Los Angeles

Det var i november 2018 at den greske kongefamilien kunngjorde forlovelsen mellom prinsesse Theodora og Kumar.

- Deres majesteter kong Konstantin II og dronning Anne-Marie er glade for å kunngjøre forlovelsen til deres yngste datter Theodora og Matthew Kumar, het det i uttalelsen på kongefamiliens nettsider.

Theodora ble født i London, men flyttet etter hvert til Los Angeles for å jobbe som skuespiller. Hun har blant annet vært å se i tv-serien «Glamour», krigsdramafilmen «Little Boy» og skrekkfilmen «June».

ENDRING: Elin Bergius og Christian Fredrik Trælnes fant hverandre på «Paradise Hotel» i 2015. Sammen har de fått to døtre, og til sommeren skulle de egentlig gifte seg. Nå er det endring i planene. Video: Rød Løper Vis mer

Det var i Los Angeles hun møtte sin kommende ektemann. I et innlegg på sin Instagram-profil uttrykte prinsessen sin begeistring over frieriet.

«Ord kan ikke beskrive vår glede og spenning. Jeg kan nesten ikke vente med å gifte meg med denne fantastiske mannen. Jeg elsker deg, Matt», skrev hun den gang.

Theodora har et tett bånd til det danske kongehuset og var blant annet med på å feire 50-årsdagen til kronprins Frederik (51).

Moren til Theodora, Anne-Marie, er nemlig danske dronning Margrethes (80) yngste søster, og giftet seg i 1964 med den greske kongen Konstantin II.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

Dramatisk flukt

Tre år inn i ekteskapet opplevde det greske eks-kongeparet noe som skulle forandre livene deres for alltid. Ifølge den danske avisen Vejle Amts Folkeblad måtte paret forlate landet i 1967 etter et mislykket motkupp mot militærjuntaen som akkurat hadde tatt over kontroll i landet.

I et intervju med CNN fra 2001 fortalte Konstantin II at han ble vekket av sekretæren sin, og at han hørte lyden av maskingevær i andre enden av røret. Da var det på tide å komme seg vekk.

- Vi forlot Hellas fra nord den 13. desember, da jeg mobiliserte bevæpnede tropper for å ta ned diktatoren og gjenopprette demokratiet. Da jeg skjønte at det ikke kom til å gå, fløy jeg ut i dramatiske omstendigheter, sa han.

EKSMONARKER: Konstantin II og Anne-Marie av Hellas har hatt et turbulent liv. Selv om de ikke lenger har titlene sine, er de til stadighet å observere på royale arrangementer. Her på 75-årsdagen til dronning Margrethe av Danmark i 2015. Foto: Schneider-Press / i-Images / Polaris / NTB scanpix
EKSMONARKER: Konstantin II og Anne-Marie av Hellas har hatt et turbulent liv. Selv om de ikke lenger har titlene sine, er de til stadighet å observere på royale arrangementer. Her på 75-årsdagen til dronning Margrethe av Danmark i 2015. Foto: Schneider-Press / i-Images / Polaris / NTB scanpix Vis mer

Ferden endte i Italia, der de måtte bo to måneder på ambassaden i landet, før de til slutt endte opp i England i 1973, etter at de hadde bodd noen år i utkanten av Roma.

Der skulle de ikke få bo i fred lenge før det begynte å blusse opp problemer for familien igjen. Da demokratiet kom tilbake til Hellas i 1974, besluttet landet at de ikke ville ha monarker lenger.

Mistet titlene sine

Derfor mistet både kongen og dronningen titlene sine, ifølge The Guardian. Noen år senere ble de også fratatt statsborgerskapet sitt.

Anne-Marie blir derimot fortsatt omtalt som dronning, og hennes fulle tittel er: Hennes Majestet Dronning Anne-Marie av Hellas, prinsesse av Danmark.

Prinsesse Theodora er en del av en søskenflokk på fem bestående av lillebroren prins Phillippos (34), samt de tre eldre søsknene prinsesse Alexia (54), kronprins Pavlos (52) og prins Nikolaos (50).

FLERE SØSKEN: Prinsesse Theodora (ytterst t.h.) sammen med søsteren prinsesse Alexia, hennes ektemann Carlos Morales Quintana, og lillebroren prins Philippos i 2010. Foto: NTB scanpix
FLERE SØSKEN: Prinsesse Theodora (ytterst t.h.) sammen med søsteren prinsesse Alexia, hennes ektemann Carlos Morales Quintana, og lillebroren prins Philippos i 2010. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nyheten om avlysningen av bryllupet kommer bare kort tid etter at prinsesse Beatrice (31) ble nødt til å avlyse sitt bryllup med Edoardo Mapelli Mozzi (37) grunnet coronaviruset.

FÅR REFS: Kjendiser må også holde seg hjemme på grunn av coronaviruset, og prøver derfor å spre kjærlighet og glede på nye måter. Det er likevel ikke alt som går helt hjem til folket. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Skiller seg etter fem år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer