Graviditeten tvinger henne til å bryte med tradisjonen

Prinsesse Madeleine melder Nobel-avbud.

I FJOR: Prinsesse Madeleine ankom middagen på slottet i Stockholm arm i arm med sin bror prins Carl Philip under Nobel-festlighetene i 2012. I år glimrer hun med sitt fravær. Foto: FameFlynet Sweden
I FJOR: Prinsesse Madeleine ankom middagen på slottet i Stockholm arm i arm med sin bror prins Carl Philip under Nobel-festlighetene i 2012. I år glimrer hun med sitt fravær. Foto: FameFlynet Sweden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Prinsesse Madeleine (31) er svært aktivt med når det svenske kongehuset arrangerer festligheter i forbindelse med den årlige Nobel-prisutdelingen i desember.

REPRESENTERTE: Under Nobel-banketten i Stockholm i fjor kom prinsesse Madeleine med Shinya Yamanaka, som fikk tildelt prisen i medisin sammen med John B. Gurdon. Foto: FameFlynet Sweden
REPRESENTERTE: Under Nobel-banketten i Stockholm i fjor kom prinsesse Madeleine med Shinya Yamanaka, som fikk tildelt prisen i medisin sammen med John B. Gurdon. Foto: FameFlynet Sweden Vis mer

31-åringen, som er gravid med sitt første barn, håpet til det lengste at hun også i år kunne delta på arrangementene, men nå skriver svenske Aftonbladet at prinsessen har blitt nødt til å avlyse all planlagt deltakelse bare et par dager før det hele braker løs:

- Hun er blitt tvunget til å avlyse alle Nobelfestlighetene i år. Graviditeten går fint, men det er en lang reise hjem, og lange dager under festlighetene. Hun håpet helt til det siste at hun kunne delta, men hun føler nå at hun ikke kan delta disse dagene, forteller kommunikasjonssjef ved det svenske slottet, Annika Sönnerberg, til avisen.

På Madeleines offisielle Facebook-side kommenterer prinsessen ytterligere:

«Det er med tungt hjerte jeg ikke får deltatt på Nobel-festlighetene i år. Siden jeg venter en jente i februar, er det vanskelig for meg å delta i programmet som går over de to dagene. Men mitt hjerte vil være med dere i Stockholm».

Prinsessen og ektemannen Chris O'Neill (39) giftet seg i sommer, ble gravide på bryllupsreisen og avslørte i høst at den lille i magen er en jente.

Men selv om hun for tiden befinner seg i New York - hvor hun og ektemannen bor - er det ikke lenge til den flotte prinsessen reiser over dammen for å besøke sitt gamle hjemland - i anledning at hennes mor, dronning Silvia, fyller 70 år:

- De planlegger det, håper på det og går ut i fra det. De håper at de kommer hjem til 18. desember. Vi får ta noen dager av gangen, og akkurat ved Nobel kjenner hun ikke at hun kan delta, sier Sönnerberg videre.

LES OGSÅ: Hvor er prinsesse Estelle?

Se video fra bryllupet:

 

 

Kongen hyllet prinsesse Madeleine med rørende tale:

 

 

Ble gravid på bryllupsreisen:

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer