Hertuginne Kate:

Gravide Kate strålte i gjenbruk

Hertuginnen strålte med sin voksende babymage.

SMELLVAKKER.: Bildet til venstre er tatt under tirsdagens gallamiddag på Kensington Palace, mens bildet til høyre er tatt i 2014, da hun gikk gravid med prinsesse Charlotte. Foto: NTB scanpix
SMELLVAKKER.: Bildet til venstre er tatt under tirsdagens gallamiddag på Kensington Palace, mens bildet til høyre er tatt i 2014, da hun gikk gravid med prinsesse Charlotte. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Gravide hertuginne Kate (35) ser ut til å være i god form om dagen, til tross for at hun sliter med ekstrem svangerskapskvalme.

Tirsdag møtte hun opp på en galla på Kensington Palace, ikledd en sort blondekjole fra Diane Von Furstenberg til omtrent 9000 kroner.

Ifølge Daily Mail brukte hertuginnen den samme kjolen i 2014, da hun gikk gravid med prinsesse Charlotte (2).

Dette er langt ifra første gang hertuginnen sverger til gjenbruk.

På et veldedighetsarrangement i London i november 2013, gjenbrukte hun en Orla Kiely-kjole hun først brukte i februar 2012. Og etter at hun ble mamma til prins George (4), dukket Kate stadig opp i de samme kreasjonene hun brukte før hun ble gravid.

Det var imidlertid ikke den lekre kjolen som stjal oppmerksomheten under tirsdagens arrangement, men det som gjemte seg under.

Selv om Kate ikke har termin før i april, kan man tydelig se at magen vokser, noe hun ikke prøvde å skjule da hun deltok på gallaen.

Saken fortsetter nedenfor.

TERMIN I APRIL: Man kunne ikke unngå å legge merke til hertuginne Kates voksende babymage. Foto: NTB scanpix
TERMIN I APRIL: Man kunne ikke unngå å legge merke til hertuginne Kates voksende babymage. Foto: NTB scanpix Vis mer

På bedringens vei

Kate deltok på sitt første offisielle oppdrag i midten av oktober, etter å ha vært sykemeldt i seks uker.

Hun måtte nemlig avsløre babynyheten før det som er vanlig, nettopp fordi hun lider av ekstrem svangerskapskvalme, og dermed var nødt til å avlyse flere av sine planlagte oppdrag.

Ifølge en kilde nær familien skal imidlertid den verste perioden være over nå.

- Hun har hatt en helt grusom periode de siste månedene. Men nå går det veldig mye bedre, sier kilden til E! News.

Det var i starten av september at det britiske hoffet annonserte at hertuginne Kate og prins William (35) venter sitt tredje barn sammen.

Fra før av har paret to barn, prins George (4) og prinsesse Charlotte (2).

Sliter med kvalme

Graviditetssykdommen «hyperemesis gravidarum», eller ekstrem svangerskapskvalme, som det heter på norsk innebærer blant annet kvalme, vektnedgang og dehydrering.

Omlag 3,5 av 1000 kvinner får symptomene som Kate har opplevd.

Hun har lidd av samme tilstand også gjennom sine to tidligere svangerskap, men det har ikke gått utover hennes personlige program i like stor grad som nå.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, fortalte at graviditeten ble offentliggjort tidligere enn vanlig på grunn av svangerskapskvalmen.

- Kate blir rett og slett så dårlig at hun ikke greier å gjennomføre sine offisielle plikter, og måtte trekke seg fra sitt besøk til et barnesenter i London i dag, sa hun den gang.

FAMILIELYKKE: Hertuginne Kate og prins William sammen med barna George (4) og Charlotte (2). Nå venter de sitt tredje barn. Foto: NTB scanpix
FAMILIELYKKE: Hertuginne Kate og prins William sammen med barna George (4) og Charlotte (2). Nå venter de sitt tredje barn. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Dobbel babylykke

Den siste tiden har ryktene svirret om at også Kates lillesøster, Pippa Middleton (34) venter barn. Hun giftet seg med hedgefond-forvalteren James Matthews (41) i mai.

- Det har lenge vært en drøm for Kate og Pippa å være gravide samtidig, har en venn av Middleton-familien sagt til US Weekly.

Nettstedet Life&Style hevder imidlertid at søstrene skal ha fått ønsket sitt oppfylt allerede.

- Det virker som Pippa allerede er gravid. Hun har gitt noen hint. Jeg vet at det er en drøm for henne å være gravid samtidig som søsteren, sier en kilde til nettstedet.

Babyryktene er foreløpig ikke bekreftet.

BESTEVENNER: Søstrene Pippa og Kate er svært nær hverandre, og skal ha planlagt å bli gravide sammen. Foto: NTB scanpix
BESTEVENNER: Søstrene Pippa og Kate er svært nær hverandre, og skal ha planlagt å bli gravide sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Dobbel babylykke