Prinsesse Leonore av Sverige fyller fire år:

- Gratulerer med fireårsdagen til vår søte Leonore

Det svenske kongehuset har sluppet to nye bilder av den nydelige lille prinsessen.

NYE BILDER: I anledning 4-årsdagen til prinsesse Leonore har det svenske kongehuset frigitt nye bilder av den skjønne prinsessen. Foto: Erika Gerdemark/det svenske kongehuset
NYE BILDER: I anledning 4-årsdagen til prinsesse Leonore har det svenske kongehuset frigitt nye bilder av den skjønne prinsessen. Foto: Erika Gerdemark/det svenske kongehuset Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I dag fyller prinsesse Leonore av Sverige fire år, og det feirer det svenske kongehuset, tradisjonen tro, med å slippe to nye bilder av den skjønne prinsessen til offentligheten.

Bildene er tatt i Hovstallet, der prinsessefamilien bor når de befinner seg i Stockholm.

Til vanlig er prinsesse Madeleine (35), Chris O'Neill (43), prins Nicolas (2) og prinsesse Leonore (4) bosatt i London.

SOLSTRÅLE: Prinsesse Leonore fotografert i anledning sin fireårsdag. Foto: Erika Gerdemark/ Det svenske kongehuset
SOLSTRÅLE: Prinsesse Leonore fotografert i anledning sin fireårsdag. Foto: Erika Gerdemark/ Det svenske kongehuset Vis mer

Egentlig skulle bildene ha blitt publisert på morgenen i dag, men siden begravelsen til prins Henrik fant sted var de nødt til å vise hensyn.

- Vi kommer til å publisere et nytt bilde av prinsessen, men det kommer til å skje i ettermiddag når begravelsen er ferdig, fortalte Margaret Thorgren, informasjonssjef ved hoffet til svenske Expressen på mandag.

La ut gratulasjon

Moren til Leonore, prinsesse Madeleine, benyttet datterens bursdag til å dele et innlegg på Facebook-profilen sin, og gratulasjonene strømmer inn.

- Gratulerer med fireårsdagen til vår søte Leonore! skriver Madde til bildet på Facebook.

Saken fortsetter nedenfor.

Bursdagsjenta feirer dagen i Sverige sammen med mamma Madeleine, pappa Chris og lillebror prins Nicolas.

Familien på fire er egentlig bosatt i London, men valgte nylig å komme hjem til Sverige ettersom det kun er noen få uker til prinsesse Madeleine har termin sitt tredje barn.

Den gravide prinsessen har nemlig bestemt seg for at barnet skal bli født i Sverige.

Det blir nok en litt annerledes bursdag enn tidligere for Leonore, ettersom dagen - og kongefamilien - er preget av prins Henrik av Danmarks bortgang og bisettelse.

- Jeg vil uttrykke vår dypeste medfølelse med Dronning Margrethe, Kronprins Frederik og Prins Joakim med familier. Det er nære relasjoner mellom de nordiske kongehusene, ikke minst gjennom de nære slektsbåndene som forbinder oss. Vi minnes Prins Henrik med stor varme, sa Sveriges kong Carl Gustaf i en uttalelse etter prinsens død forrige uke.

Saken fortsetter nedenfor.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine har tidligere røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen i 2015. Video: NRK Vis mer Vis mer

- Ikke planlagt

Det var i august i fjor det ble bekreftet at den svenske kongefamilien skulle få et nytt tilskudd til familien. Det skrev svenske Aftonbladet.

- Prinsessen har det bra og fødselen ventes i mars, fortalte det svenske hoffets informasjonssjef Margareta Thorngren til avisen.

Madeleine valgte også å dele nyheten med følgerne sine på Facebook.

​​​Like etter at babynyheten ble avslørt, kunne det svenske hoffet røpe at det ikke var planlagt at nyheten skulle bli annonsert så tidlig, ifølge Hänt.

Normalt blir ikke kongelige beskjeder eller pressemeldinger offentliggjort i helgene eller så sent på kvelden. Dessuten har ikke prinsesse Madeleine termin før i mars 2018, og det er høyst uvanlig at en kongelig graviditet blir avslørt såpass tidlig i svangerskapet.

- Vi fikk indikasjoner på at denne informasjonen begynte å bli kjent, sa Margareta Thorngren til Expressen, men ønsket ikke å spesifisere hva slags informasjon det gjaldt.

- På hoffet vil vi være proaktive i kommunikasjonen og da tok vi en beslutning at det var bedre å gi korrekt informasjon med én gang og at det kom fra riktig kilde - det vil si hoffet, uttalte hun til avisen.

LES OGSÅ: Prinsesse Madeleine avlyste Nobel-fest på grunn av smerter

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer