Gratulerer med dagen, Märtha!

Prinsessen har gledet, sjarmert og provosert det norske folk siden 1971. I dag fyller hun 40 år.

40 ÅR: Torsdag fyller prinsesse Märtha Louise 40 år. Lørdag arrangerer kongeparet privat middag på slottet for å feire den store dagen til sin datter. Foto: Scanpix
40 ÅR: Torsdag fyller prinsesse Märtha Louise 40 år. Lørdag arrangerer kongeparet privat middag på slottet for å feire den store dagen til sin datter. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se bildespesial fra 40-årsjubilantens liv nederst i saken!

SEHER.NO: Torsdag er det 40 år siden daværende kronprins Harald og kronprinsesse Sonja i 1971 ble foreldre for første gang, til prinsesse Märtha Louise.

Gjennom sine 40 år har prinsessen gledet, sjarmert og provosert det norske folk.

I dag er 40-årsjubilanten lykkelig gift for snart tiende året med forfatteren Ari Behn, og er mor til døtrene Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah.

Trolig feirer prinsessen bursdagen 22. september med sine nærmeste, men lørdag blir det storstilt fest da kong Harald og dronning Sonja arrangerer en privat middag for sin datter på Slottet.

Märtha har hele livet gjort valg som ikke kan karakteriseres som typiske for en prinsesse.

Under oppveksten var Märtha spesielt opptatt av hester, og var i mange år en ivrig sprangrytter - også på landslaget - frem til hun la opp i 2000.

Prinsessen er utdannet fysioterapeut ved Høgskolen i Oslo, men valgte etter hvert en helt annen bane i livet.

I 2002 opprettet Märtha selskapet «Prinsesse Märtha Louise kulturformidling», der hun satser på en karriere som eventyrforteller. Samtidig måtte hun gi avkall på den kongelige apanasjen og tiltaleformen Hennes kongelige høyhet.

I 2007 skapte prinsessen mediestorm da hun startet den såkalte «engleskolen» sammen med makker Elisabeth Samnøy. Märtha fremsto i denne sammenhengen som synsk, og fortalte at hun hadde hatt overnaturlige evner siden barndommen. Flere kritikere mente at hun burde frasi seg prinsesse-tittelen, mens andre mente at hun burde melde seg ut av statskirken.

Men fortsatt utøfrer prinsesse Märtha Louise offisielle oppdrag for Kongehuset.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Ble redd for å ri

Se bilder fra 40-årsjubilantens liv her:

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer