Kong Harald:

- Godt å se at kongen er tilbake

Kong Harald er til stede under NM på ski.

TILBAKE: Dette er første gang siden sykmeldingen at kong Harald deltar på et offisielt oppdrag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TILBAKE: Dette er første gang siden sykmeldingen at kong Harald deltar på et offisielt oppdrag. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år ble kong Harald lagt inn på Rikshospitalet grunnet svimmelhet, og ble samtidig sykmeldt i to uker. Mens kongen kom seg på bena igjen steppet kronprins Haakon inn for sin far og fungerte som regent, men 23. januar ble kongen friskmeldt.

Søndag formiddag gjør den sportsglade kongen sin første opptreden siden sykmeldingen, og er til stede under NM på ski på Konnerud i Drammen hvor både kvinner og menn skal gå stafett.

Kongen ankom like før 12, og hadde på seg en rød jakke for anledningen. Han tok seg selvsagt tid til å hilse på barn og andre som hadde møtt opp i anledningen. Kongen så frisk og rask ut.

HURRA: Her poserer kong Harald med Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HURRA: Her poserer kong Harald med Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Godt å se

Selv om dette er kongens første opptreden etter sykdommen, var han derimot tilbake på jobb bare få dager etter at han ble friskmeldt. To dager etter holdt han nemlig avskjedsaudiens for De Forente Arabiske Emiraters ambassadør, i tillegg til at han holdt statsråd på Det kongelige slott.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, tror kongen har sett frem til å få være til stede under skikonkurransen.

- Det er godt å se at kongen er tilbake. Han har allerede hatt en del oppdrag siden han ble friskmeldt, men NM er første offisielle oppdrag utenfor slottets fire vegger, sier hun, og fortsetter:

- Og jeg er sikker på han har sett fram til det. Kongen elsker sport, og er ofte å se på tilskuerplass i mesterskap. Han er jo også fortsatt aktiv idrettsutøver selv. Han var senest med i VM i seiling i fjor. Imponerende av en mann som fyller 83 denne måneden.

KONG HARALD: Da kong Harald fylte 80 tok Se og Hør turen ut i Oslo, der fikk vi høre det norske folk dele bursdagsgratulasjoner og synge for å hylle kongens fødselsdag. Reporter: Stine Hartmann / Henriette Eilertsen Video/klipp: Johannes Apelseth / Brusjan Film / Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer

Overraskende

Kong Harald var også til stede under NM på Ski på Meråker i fjor, og der fikk han blant annet mye oppmerksomhet for valg av skotøy. Han hadde nemlig valgt Moon Boots som var svært populære på 80- og 90-tallet.

Den gang trodde kongehuseksperten at valget av sko kom av praktiske årsaker. Likevel innrømmet hun at hun likte synet av kongens nye sko.

- Jeg synes kongen ser kul ut i Moon Boots. Men jeg tviler sterkt på at det er derfor han har dem på seg. Kong Harald har jo fått mye oppmerksomhet rundt vinterbekledningen sin i årenes løp, men har selv fortalt at han ikke bryr seg, sa Vagle.

MOTERIKTIG: Kong Harald fikk mye oppmerksomhet da han stilte opp i Moon Boots under NM. Foto: NTB Scanpix
MOTERIKTIG: Kong Harald fikk mye oppmerksomhet da han stilte opp i Moon Boots under NM. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Harald er selv en ivrig sportsmann, og spesielt seiling ligger hans hjerte nært. Han har deltatt i OL tre ganger, i henholdsvis 1964, 1968 og 1972, og i 1987 vant han VM for éntonnere, ifølge Store Norske Leksikon.

I 2011 mottok han Norges idrettsforbunds hederspris for 2010.

LES OGSÅ: - Ingen garanti for å bli helt frisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer