Den svenske kongefamilien:

Glimrer med sitt fravær under feiringen

Det blir en annerledes nasjonaldagsfeiring for den svenske kongefamilien.

SAMLET: Prins Daniel, kronprinsesse Victoria, kong Carl Gustaf, dronning Silvia, prins Carl Philip, Sofia Hellqvist og prinsesse Madeleine på Stockholms slott under feiringen av Sveriges nasjonaldag i 2015. Foto: Sören Andersson/TT / NTB
SAMLET: Prins Daniel, kronprinsesse Victoria, kong Carl Gustaf, dronning Silvia, prins Carl Philip, Sofia Hellqvist og prinsesse Madeleine på Stockholms slott under feiringen av Sveriges nasjonaldag i 2015. Foto: Sören Andersson/TT / NTB Vis mer
Publisert

Senere denne uka skal det svenske folket finne fram finstasen og synge «Du gamla, du fria» av full hals i anledning Sveriges nasjonaldag 6. juni.

Feiringen går for å være den svenske kongefamiliens viktigste oppdrag i løpet av året, hvor samtlige medlemmer vanligvis stiller opp i sine gule og blå festdrakter.

I fjor fikk imidlertid prinsesse Madeleine enorm oppmerksomhet fordi hun ikke var til stede på den store dagen. I etterkant ble fraværet begrunnet med den pågående coronapandemien og at situasjonen da ikke tillot henne å reise fra Florida hvor hun bor med ektemannen Chris O'Neill og deres tre barn.

- Unntaksår

Foreløpig er det ikke kjent om «Madde» får kommet hjem i år, men det som derimot er sikkert, er at flere medlemmer av kongefamilien vil glimre med sitt fravær.

Svensk Damtidning skriver nemlig at prins Carl Philip og prinsesse Sofia må få med seg feiringen gjennom tv-skjermen og at det ikke vil bli noen kongelig feiring på dem i år.

- Dette er et unntaksår, akkurat som i fjor, sier informasjonssjef ved det svenske hoffet Margreta Thorgren til den svenske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer