<strong>SKREVET UT:</strong> På julaften ble fikk prins Philip reise hjem fra sykehuset for å feire jul med familien. Her er han avbildet med barnebarnet prins William ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix
SKREVET UT: På julaften ble fikk prins Philip reise hjem fra sykehuset for å feire jul med familien. Her er han avbildet med barnebarnet prins William ved en tidligere anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Philip:

Gladnyhet på julaften

Prinsen får feire jul med familien.

Publisert

20. desember ble prins Philip (98) innlagt på sykehus som følge av den vedvarende helsetilstanden hans, og som et forebyggende tiltak anbefalt av legen hans. Det meldte Buckingham Palace i en uttalelse.

Det var ventet at prinsen ville være innlagt i et par dager, og dermed var det usikkert om han ville være frisk nok til å feire jul med kongefamilien.

I dag, på julaften, ble imidlertid 98-åringen utskrevet fra sykehuset.

Feirer jul med familien

Ifølge BBC har prinsen reist direkte fra King Edward VII-sykehuset i London til Sandringham i Norfolk, der kongefamilien feirer jul hvert år.

<strong>HJEM TIL JUL:</strong> Prinsen så ut til å være ved godt mot da han forlot sykehuset. Foto: NTB Scanpix
HJEM TIL JUL: Prinsen så ut til å være ved godt mot da han forlot sykehuset. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dronningen ankom Sandringham fredag, og får altså omsider selskap av ektemannen. Prins Charles (71) og hans kone, hertuginne Camilla (72), feirer også jul i Sandringham, sammen med prins William (37), hertuginne Kate (37) og deres tre barn, prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og lille prins Louis (1).

Prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) tilbringer på sin side julen i Canada, sammen med sønnen Archie (syv måneder) og Meghans mor, Doria Ragland (63).

Helseproblemer

Dronningens ektemann ble som nevnt sendt til sykehus forrige uke.

Innleggelsen var planlagt i forveien, og han forlot sykehuset like før klokken 10 i formiddag. Prinsen har også tidligere i år slitt med helsa, da han tidligere i år gjennomførte en hofteoperasjon. Prinsen har også hatt hjerteproblemer de siste åra, og i januar var Philip i en bilulykke.

Saken fikk mye spalteplass i britiske medier, og skapte blant annet debatt om når eldre mennesker bør gi fra seg førerkortet og slutte å kjøre. I februar opplyste det britiske kongehuset at prinsen «frivillig» ga fra seg sertifikatet, ifølge Sky News.

«Etter en omhyggelig vurdering har hertugen av Edinburgh tatt avgjørelsen om å frivillig levere inn førerkortet sitt», het det i uttalelsen fra Buckingham Palace den gang.

Pensjonist

98-åringen er den lengstsittende prinsgemalen i britisk historie, men han pensjonerte seg fra kongelige plikter for to og et halvt år siden på grunn av helsetilstanden. Den gang påpekte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, at det var forståelig at han ønsket ro.

- Det er ikke rart at han ønsker mer ro. Selv om han fremstår som frisk og rask, har han hatt en del helseproblemer de siste årene. Blant annet var han syk under deler av feiringen av dronning Elizabeths 60 år på tronen, og ved julehøytiden var både han og dronning Elizabeth syke, fortalte Vagle til Se og Hør.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

LES OGSÅ: Slik feirer kjendisene jul

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer