Hertuginne Meghan:

Gladnyhet for Meghan

Hertuginne Meghan får nok en opptur i retten.

NY OPPTUR: Hertuginne Meghan fikk inn nok et mål på Mail on Sunday. Foto: Michele Spatari / AFP / NTB
NY OPPTUR: Hertuginne Meghan fikk inn nok et mål på Mail on Sunday. Foto: Michele Spatari / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2019 har hertuginne Meghan (40) vært i strid med den britiske tabloidavisen Mail on Sunday og MailOnline, som hun mener har brutt personvernet hennes.

Hun sendte faren, Thomas Markle, et håndskrevet brev som delvis ble publisert. Hun mener at hennes privatliv ble invadert over publiseringen av det private brevet.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sa Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

I februar fikk hun medhold i denne saken i domstolen for sivile saker. Den ble så anket, men ankedomstolen har kommet til samme konklusjon.

Det melder kongehusreporter i ITV, Chris Ship, på Twitter. Den gangen ble det gjort et såkalt «summary judgement», som betyr en avgjørelse utenfor full rettssak. At dommeren igjen har fattet denne konklusjonen betyr at Meghan slipper å møte faren i retten, og å vitne mot ham.

«Mail on Sunday ønsket full rettssak, men tapte», skriver Ship.

Det omstridte brevet skal ha inneholdt en bønn fra Meghan til sin far om å holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet. Avisen har flere ganger publisert saker om hertuginnens far. De har blant annet forfalsket paparazzi-bilder av ham, for å skape falske historier.

ADVARTE PRINS HARRY: Thomas Markle Jr, bror til Meghan Markle, skal være med på «Big Brother VIP - Australia». Der sier han at han advarte prins Harry mot Meghan. Video Channel 7 Vis mer

Saken har hatt flere vendinger siden søksmålet ble levert inn i oktober 2019. Meghan fikk blant annet avvist flere punkter av dommeren. Blant dem var at hertugparet mente de var utsatt for propaganda, en anklage retten forkastet.

Meghan fikk imidlertid medhold av dommeren i å holde navnene til fem av hennes venner anonyme. De vitner i saken, og hertuginnen mente at det ikke var grunnlag for å publisere navnene deres.

I februar fikk også prins Harry medhold i sitt søksmål mot Mail on Sunday.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

Han inngikk et forlik med redaktørene av avisen, etter at de hadde anklaget ham for å snu ryggen til marinen etter at han og hertuginnen trakk seg ut av det britiske kongehuset i fjor.

Avisen publiserte i slutten av 2020 en beklagelse til prinsen, etter at det kom frem at prinsen faktisk hadde vært i kontakt med marinen.

LES OGSÅ: - Redd Meghan skulle skape spetakkel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer