Hertuginne Meghan:

Gladnyhet for Meghan

Hertuginne Meghan får utsette rettssaken.

UTSATT: Hertuginne Meghan har fått innvilget søknaden om å utsette rettssaken. Foto: Splash News / NTB
UTSATT: Hertuginne Meghan har fått innvilget søknaden om å utsette rettssaken. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (39) og ektemannen, prins Harry (36), har de siste månedene vært involvert i et søksmål mot Associated Newspaper. Nærmere bestemt dreier den rettslige striden seg om at paret har blitt utsatt for ærekrenkelse fra tabloidavisen Mail on Sunday.

Hertuginnens juridiske team sendte nylig inn en søknad om å utsette rettssaken, som skulle starte 11. januar neste år.

Og nå har søknaden blitt innvilget. Det melder Sky News.

Dommer Mark Warby uttaler følgende om utsettelsen:

- Min konklusjon er at den riktige avgjørelsen under alle omstendigheter er å innvilge søknaden. Det betyr at rettssaken 11. januar 2021 vil flyttes til en ny dato på høsten.

STOLTE: Hertuginne Meghan og Prins Harry er takknemlige for at covid-19 har gjort at de reiser mindre - de har fått med seg flere av sønnen Archies milepæler. Video: Malala Fund Vis mer

Lang konflikt

Det var i oktober i fjor at hertugparet bestemte seg for å saksøke Mail on Sunday, som følge av en lang konflikt de hadde hatt med avisen. Det hele bunnet i at avisen, som er søsteravisen til Daily Mail, publiserte et privat brev.

Ifølge Sky News inneholdt brevet privat informasjon som hertuginnen hadde sendt til sin far i 2018. Brevet skal ha inneholdt en bønn fra Meghan til sin far om å holde seg unna pressen, og et håp om å kunne ordne opp i familieforholdet.

Avisen har flere ganger publisert saker om hertuginnens far. De har blant annet forfalsket paparazzi-bilder av ham, for å skape falske historier.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

I en nylig kjennelse fra retten hevdet Associated Newspapers at hertuginnen samarbeidet med forfatterne om den nylig utgitte boken «Finding Freedom» for å fortelle sin side av saken, og at hun enten direkte eller indirekte har gitt forfatterne informasjon selv om brevet til faren.

Mens Meghans advokater hardnakket har nektet for at hertuginnen har hatt noe med boken å gjøre, kom det i slutten av september fram at Mail on Sunday kan bruke boken i sitt forsvar i retten.

- Mest hetsede personen

Meghan er ikke ukjent for å uttale seg om pressen, og i oktober uttalte hun seg i podkasten «Teenager Therapy» om hvordan hun har blitt behandlet av pressen.

I podkasten var hertuginne Meghan brutalt ærlig om hvordan hun har slitt med å bli utsatt for netthets.

- Jeg har blitt fortalt at i 2019 var jeg den mest hetsede personen på nettet i hele verden, sa hertuginnen i podkasten, ifølge CNN.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Dette til tross for at Meghan påpekte at hun i åtte måneder av 2019 var nærmest usynlig, da hun var i fødselspermisjon eller tilbrakte tid med sønnen, Archie Mountbatten-Windsor (1).

- Det var nesten ikke til å holde ut alt som ble oppfunnet og produsert. Det var så stort at du ikke engang kan forestille deg hvordan det føles. Det spiller ingen rolle om du er 15 eller 25 år, hvis folk sier ting om deg som ikke er sanne, skader det din mentale og følelsesmessige helse, fortsatte hun.

LES OGSÅ: Dronningens harde budskap til Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer