Prinsesse Estelle:

Gladmelding for prinsessen etter ulykken

Prinsesse Estelle skal etter alt å dømme være på bedringens vei.

BENBRUDD: Prinsesse Estelle brakk nylig benet, men skal ifølge svenske medier være tilbake på skolen allerede. Foto: NTB Scanpix
BENBRUDD: Prinsesse Estelle brakk nylig benet, men skal ifølge svenske medier være tilbake på skolen allerede. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med Ari Behns bisettelse forrige uke, ble det kjent at svenske prins Daniel (46) ville være til stede, men uten kronprinsesse Victoria (42). Kort tid senere kom det frem at dette var fordi parets datter, prinsesse Estelle (7), hadde skadet seg og kronprinsessen måtte derfor bli hjemme.

- Hun er gipset, men har det ellers bra, sa hoffets informasjonssjef Margareta Thorgren til Aftonbladet, og bekreftet samtidig at det dreide seg om et brudd i leggbenet.

Men nå har den syv år gamle prinsessen fått en gladnyhet som kan tyde på at hun allerede er på bedringens vei, ifølge svenske Hänt. Det svenske nettstedet skriver nemlig at Estelle begynner på skolen igjen som vanlig etter juleferien, noe Margareta Thorgren bekrefter.

På skolebenken

Estelle begynte i første klasse ved eliteskolen Campus Manilla på Djurgården i Stockholm i fjor, og den store dagen ble dokumentert med et bilde av den spente prinsessen på det svenske kongehusets Instagram-profil.

Bildet var det kronprinsessen som hadde tatt av datteren ikledd en blå kjole.

«Tid for opprop. I dag er det mange barn som returnerer til skolebenken, også prinsesse Estelle, som nå begynner i førsteklasse», skrev de til bildet av henne.

Det å begynne på skolen for første gang kan for mange være både spennende og skremmende. Den sjarmerende prinsessen har imidlertid allerede blitt godt kjent med skolen sin, da hun har gått et år på førskole ved Campus Manilla.

Prinsessens skole ligger som nevnt på Djurgården i Stockholm, og da Estelle ble elev der i fjor, omtalte avisen Aftonbladet Campus Manilla som en «eliteskole». Blant Estelles medstudenter er barn av kongelige familievenner, næringslivstopper og store, svenske kulturpersonligheter.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, har tidligere påpekt at skolen ligger i et svært fasjonabelt strøk.

- Estelle skal gå på en privat skole på Djurgården, et av Stockholms mest eksklusive områder. Det er også her prins Carl Philip og prinsesse Sofia bor med sin familie.

Stavseng tilføyde at kronprinsesseparet skal ha besøkt flere skoler og møtt lærerne på de ulike skolene på kveldstid før de endelig bestemte seg for Campus Manilla, som har elever fra førskole til videregående.

I hardt vær

Men, at skolen har skutt i været over de mest populære skolene i nabolandet - har imidlertid ikke gått helt smertefritt for seg.

For noen år siden fant nemlig sjokkerende hendelser sted på skolen, og flere svenske aviser, deriblant Aftonbladet, skrev for to år siden at flere av elevene har blitt utsatt for uhyggelige opplevelser og krenkelser - inkludert den den gang seks år gamle prinsessen.

Blant annet skal det ha blitt innkalt til krisemøte på skolen etter at en Instagram-profil ble opprettet av noen elever.

Tross en rekke oppsiktsvekkende avsløringer om skolen, ønsket kronprinsparet likevel at Estelle skulle både begynne og fortsette på skolen.

- Valget av skole er tatt av kronprinsesseparet og gjelder fortsatt, har hoffets informasjonssjef Margreta Thorgren tidligere uttalt, ifølge Svenske Dam.

LES OGSÅ: Om mammalivet: - De får testet meg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer