Celia McCorquodale:

Gjorde som prinsesse Diana

Viste frem familietiaraen for første gang siden prinsesse Dianas død.

HISTORISK TIARA: Celia McCorquodale hyllet sin avdøde tante, prinsesse Diana, ved å bruke samma tiara som Diana brukte i sitt bryllup. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK TIARA: Celia McCorquodale hyllet sin avdøde tante, prinsesse Diana, ved å bruke samma tiara som Diana brukte i sitt bryllup. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nesten 21 år er gått siden prinsesse Diana av Wales døde i en tragisk bilulykke i Pont de L'Alma-tunnelen i Paris, og fremdeles skaper Diana overskrifter i utenlandsk presse.

Da hun giftet seg med prins Charles (69) i 1981, ble hun en av de mest ikoniske brudene gjennom tidene, med sin romantiske brudekjole og vakre tiara.

Etter prinsesse Dianas død har den folkekjære prinsessen blitt hyllet av flere andre kongelige, gjennom plagg og smykker.

I bryllupet til Meghan Markle (36) og prins Harry (33) ble Diana blant annet hyllet gjennom parets bryllupsbilder. Meghan Markle bar også en ring fra sin avdøde svigermor.

Nylig var det prinsesse Dianas niese, Celia McCorquodale (29), datteren av Dianas eldste søster Sarah McCorquodale (63), som ble koblet til den avdøde prinsessen.

Brukte samme tiara

Lørdag giftet nemlig 29-åringen seg med sin drømmeprins, George Woodhouse, i en «Spencer Tiara», samme tiara som prinsesse Diana giftet seg i for 37 år siden.

Ifølge People tilhører den glitrende tiaraen den aristokratiske Spencer-slekten, som kan spores tilbake til tudor-perioden. Tiaraen er blitt vist til publikum gjennom ulike museer, og er ikke blitt brukt siden prinsesse Dianas død i 1997 - før nå.

SAMME TIARA: Celia McCorquodale brukte samme tiara som sin avdøde tante, prinsesse Diana. Foto: NTB Scanpix
SAMME TIARA: Celia McCorquodale brukte samme tiara som sin avdøde tante, prinsesse Diana. Foto: NTB Scanpix Vis mer
IKONISK: Prinsesse Diana ble en historisk brud da hun giftet seg med prins Charles i 1981. Foto: NTB Scanpix
IKONISK: Prinsesse Diana ble en historisk brud da hun giftet seg med prins Charles i 1981. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lettere å bære

Ifølge det amerikanske kjendisnettstedet skal tiaraen ha gått i arv i generasjoner i familien til Diana, og har med årene blitt bygget på med flere detaljer og diamanter.

Da Dianas bestemor, Cynthia Hamilton, giftet seg med sin Albert i 1919, fikk hun den første versjonen av tiaraen i bryllupsgave. Senere gikk tiaraen i arv til Cynthias tante, Sarah Spencer. Da fikk tiaraen en ekstra del, noe som gjorde at hodesmykket ble både høyere og kraftigere.

Den siste delen av tiaraen sies å ha kommet fra en diamant som en gang tilhørte Frances Manby, den siste gjenlevende av den visstnok kjente Montagu-familien.

Det var imidlertid ikke før prinsesse Diana bar den i sitt bryllup med prins Charles, at den ble ikonisk.

Saken fortsetter under bildet.

GÅTT I ARV: Tiaraen som prinsesse Diana og hennes niese brukte i sine bryllup, har gått i generasjoner i familien, og har blitt et ikonisk smykke. Foto: NTB Scanpix
GÅTT I ARV: Tiaraen som prinsesse Diana og hennes niese brukte i sine bryllup, har gått i generasjoner i familien, og har blitt et ikonisk smykke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bakgrunnen for Dianas valg av tiaraen i bryllupet skal ha vært at den var lettere å bære enn de andre kongelige gjenstandene.

Prinsesse Diana er kjent for å ha gått sine egne veier, og for å ha utfordret den britiske kongefamilien på flere måter. Noe blant andre yngstesønnens nye hustru, hertuginne Meghan, også viser seg å gjøre.

Sammenlignes med Diana

Flere ganger er hertuginne Meghan blitt sammenlignet med den folkekjære, avdøde prinsessen.

Både for måten den ferske hertuginnen av Sussex kler seg på, men også for måten hun tar imot det britiske folk på.

Hertuginne Meghan håndhilser, klemmer og tar selfier med de fremmøtte hordene, og går på mange måter i fotsporene til sin avdøde svigermor.

Prinsesse Diana av Wales var nemlig godt kjent for sin varme fremtoning, vinnende smil og filantropiske hjerte.

Saken fortsetter nedenfor.

I forkant av det historiske bryllupet til Meghan Markle og prins Harry uttalte en av Storbritannias fremste eksperter på kongelig etikette, som tidligere har vært butleren til prins Charles og prins Harry, at Meghan har gjort lurt i å gå i fotsporene til svigermoren.

- Dette er noe unge mennesker gjør. Hun har sin egen måte å gjøre ting på. Man ser mot energien til prinsesse Diana, hun var virkelig en som klemte folket. Hun var jo berømt for det, fortalte Grant «The Royal Butler» Harrold til E! Online.

BRYTER KONGELIG ETIKETTE: Meghan Markle uttalte seg politisk på pressekonferansen den 28. februar. Video: NTB Scanpix Vis mer

Meghan og hennes svigerinne, hertuginne Kate (36), har begge valgt å forvalte svigermorens arv. Etikette-eksperten mener derimot at spesielt Meghan må passe seg disse første månedene.

- Hun må være forsiktig med hva hun sier, hvordan hun sier det og hvordan det blir mottatt. Etter 19. mai kommer alt til å speile seg mot kongefamilien, sa han, og fortsatte:

- Det handler om dagligdagse ting. Hvordan hun går og snakker, hva hun gjør, hvordan hun spiser, hvordan hun holder koppen sin, hvordan hun kler seg. Alt vil bli dømt nord og ned. Det er mye å lære seg, forklarte eksperten.

LES OGSÅ: - Man kan visst ikke alltid se perfekt ut