TILBAKE SOM PAPPA: Her har prins William landet i New Zealand etter en kort mellomlanding i Australia - og med seg har han sin sønn, prins George. Foto: All Over
TILBAKE SOM PAPPA: Her har prins William landet i New Zealand etter en kort mellomlanding i Australia - og med seg har han sin sønn, prins George. Foto: All OverVis mer

Gjorde som Diana

For 31 år siden viste prinsesse Diana fram en ni måneder gammel William i Australia. Nå gjorde Kate det samme med åtte måneder gamle George.

SEOGHØR.NO: Nå er prins William, hertuginne Kate og lille prins George endelig framme på offisielt besøk på den andre siden av jordkloden. Det siste døgnet har trekløveret brukt på å fly fra Storbritannia via Dubai til Australia og New Zealand. Heldigvis for den lille prinsen har de flydd på første klasse, så han skal ha hatt nok plass å boltre seg på - og å sove på.

De landet i Sydney litt før ti norsk tid, og ble møtt av en jet fra New Zealand Air Force som tok dem videre til New Zealand. En TV-kanal filmet ankomsten, og kunne rapportere at Kate var kledd i en kjole fra Max Mara mens George var våken og kledd i en blå genser.

Saken fortsetter under bildet...

 

 

Ventet ikke forgjeves

På New Zealand er det påmeldt hele 430 pressefolk som skal forevige hvert et øyeblikk av turen. Og de ventet ikke forgjeves på flyplassen i Wellington - selv om det en stund så mørkt ut. Byen ble rammet av dårlig vær, og lenge var det snakk om at de måtte lande et annet sted, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Men været ble bedre, flyet fikk lande - og 30 timer på reise var over.

Den lille familien så ikke utslitt ut da de kom ut av flyet. Hertuginne Kate bar prins George i armene, og alle pustet lettet ut over at den lille prinsen ikke ble sendt rett inn i en ventende bil. Endelig fikk de nyte synet av ham igjen!

STJAL SHOWET: Kate så fantastisk ut i en kåpe fra Cathernie Walker, men det var prins George som alle ville se. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
STJAL SHOWET: Kate så fantastisk ut i en kåpe fra Cathernie Walker, men det var prins George som alle ville se. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press Vis mer

Nesten like gammel som pappa

Og fotografene fikk det historiske bildet de hadde håpt på. I 1983 kom prinsesse Diana på besøk til Australia, bærende på sin førstefødte - lille prins William. Han var da ni måneder gammel, bare noen uker eldre enn prins George er i dag. Og det var historisk at han var med.

Da Williams pappa prins Charles var liten, var det ikke snakk om at kongelige babyer fikk være med foreldrene på deres lange utenlandsturer. Men Diana ville ikke dra fra gutten sin så lenge, og fikk endret skikkene. Det kan William og Kate takke henne for i dag.

For William og Kate ble det isteden oppstandelse da de dro på kjærlighetsferie uten den lille prinsen tidligere i år. Men britene har bestemt seg for at hvis de lagde en ny baby på turen, er det helt i orden...

UNG DEBUT: Den lille prinsen studerer tydeligvis nøye alle han møter.  Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press
UNG DEBUT: Den lille prinsen studerer tydeligvis nøye alle han møter. Foto: REX/Tim Rooke/All Over Press Vis mer

Tar hensyn til prinsen

Det er likevel store forskjeller på Williams første Australia-besøk og det han er på nå. Da han var her som ni måneder gammel baby, ble han og nannyen Jessie Webb (nå 71) plassert i et eget hus, og så kom mamma og pappa innom et par ganger i uken for å hilse på, og ta ham med seg litt.

Nå vil William ha med seg George over alt. Og programmet er som regel lagt opp slik at pappa og mamma har god tid til å leke med den lille prinsen om ettermiddagen, gi ham middag og ta kveldsstellet selv før han legges for natten.

Det blir to-tre muligheter til for pressen å se prinsen på det tre uker lange programmet for prinsen. Hele programmet for turen kan du lese her.

Les også: Familien har vært samlet for å snakke om forlovelse