<strong>SJOKKERER:</strong> Tirsdag denne uken var prins Harry og hertuginne Meghan sammen på Royal Ascot for første gang. Foto: NTB Scanpix
SJOKKERER: Tirsdag denne uken var prins Harry og hertuginne Meghan sammen på Royal Ascot for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Meghan Markle:

Gjorde samme «feil» som dronningen

- Det har ikke noe med protokoll å gjøre.

Publisert
Sist oppdatert

I løpet av sin forholdsvis korte fartstid som hertuginne, har Meghan (36) allerede deltatt på en rekke arrangementer som hertuginne av Sussex.

Den tidligere amerikanske skuespilleren har så langt fått mye ros for valg av antrekk, men ble forrige helg kritisert for kjolen sin.

Nøyaktig en måned etter at hun giftet seg med prins Harry (33) feiret de to sin første måned som mann og kone med Royal Ascot.

Det årlige hesteveddeløpet er en høydare for britene, og settes stor pris på av den britiske kongefamilien. Men i likhet med andre arrangementer er det også her strenge regler når det gjelder kleskode - spesielt for de kongelige.

Meghan måtte derfor forholde seg til disse da hun valgte antrekk, og til tross for at hun har fått enorm ros for sin hvite Givenchy-kjole, har imidlertid mange bitt seg merke i hertuginnens feil.

Saken fortsetter under bildene.

<strong>GOD STEMNING:</strong> Meghan og Harry så ut til å storkose seg sammen på Royal Ascot. Foto: NTB Scanpix
GOD STEMNING: Meghan og Harry så ut til å storkose seg sammen på Royal Ascot. Foto: NTB Scanpix Vis mer
<strong>PÅ VESKEN:</strong> Hertuginne Meghan valgte å feste navnelappen på sin lille clutchveske i stedet. Foto: NTB scanpix
PÅ VESKEN: Hertuginne Meghan valgte å feste navnelappen på sin lille clutchveske i stedet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Protokoll

Medlemmer av kongefamilien får nemlig utlevert lilla navnelapper på Royal Ascot. Som tradisjon har prins Harry, prins William (36) og hertuginne Kate (36) hvert år hatt på sin.

Meghan på sin side valgte derimot å ikke ha den på, men heller å feste den på vesken sin. Navnelappens formål er å få de kongelige gjennom sikkerhetskontrollen, ifølge Express.

Som medlem av kongefamilien er det forventet at du har den på, med ett unntak: Dronningen. Hun trenger nemlig ikke å bære sin.

Saken fortsetter under bildene.

<strong>SOM DRONNINGEN:</strong> Dronning Elizabeth og hertuginne Meghan droppet begge navnelappene. For dronningen er ikke det noe nytt. Foto: NTB Scanpix
SOM DRONNINGEN: Dronning Elizabeth og hertuginne Meghan droppet begge navnelappene. For dronningen er ikke det noe nytt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
<strong>DROPPET NAVNELAPPEN:</strong> Også prins Charles sin kone, hertuginne Camilla, lot navnelappen ligge. Foto: NTB Scanpix
DROPPET NAVNELAPPEN: Også prins Charles sin kone, hertuginne Camilla, lot navnelappen ligge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Meghan var imidlertid ikke den eneste som ikke hadde den på. Også prinsesse Beatrice og hertuginne Camilla kom uten.

«Suits»-stjernas beslutning har på sin side fått mange til å sperre opp øynene, men ifølge den kongelige historikeren Marlene Koenig, er det ikke noe alvorlig brudd på den kongelige protokollen fra 36-åringens side.

- Å ha på en pin har ikke noe med protokoll å gjøre, forteller Koenig ifølge avisen, og legger til at protokoll handler om offisielle, diplomatiske og statlige hendelser.

- Kanskje Meghan ikke ville ødelegge den fine Givenchy-kjolen med et pin-hull, fortsetter hun.

Dette er imidlertid ikke første gang den ferske hertuginnen har fått tilsnakk fra utsiden.

GÅR OPP KIRKEGULVET: Meghan Markle ankommer kirken i Windsor-slottet. Video: AP Vis mer

Kjolekritikk

Knappe fire uker etter at hun og Harry ble smidd i hymens lenker, deltok de i helgen i et nytt bryllup i England.

Denne gangen var det Harrys kusine, lady Celia McCorquodale, som er datter av lady Sarah McCorquodale, som var prinsesse Dianas eldre søster, som giftet seg.

Til tross for at Meghan hadde sin store dag 19. mai, har det meste av oppmerksomheten i etterkant av helgens bryllup, dreid seg om den ferske hertuginnen.

<strong>- FOR STOR:</strong> Flere påpekte Meghans løse kjole, og mente den var for stor for henne. Foto: NTB Scanpix
- FOR STOR: Flere påpekte Meghans løse kjole, og mente den var for stor for henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun fikk nemlig varierende tilbakemeldinger for sitt valg av antrekk i helgens bryllup, der Harrys kusine giftet seg med George Woodhouse i Lincolnshire.

36-åringen ankom i en blå og hvit, blomstrete kjole fra designeren Oscar de la Renta.

Ifølge Marie Claire hadde kjolen en prislapp på svimlende 5490 dollar, noe som tilsvarer omtrent 44 000 norske kroner.

Hertuginne Meghan benyttet seg for øvrig av samme stylist som moren hennes, Doria Ragland, da hun fikk sin prins Harry i mai.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

- Dårlig tid

I etterkant av lørdagens begivenhet er det altså flere som stiller spørsmål ved 36-åringens valg av antrekk - og det er spesielt kjolens passform som diskuteres.

Flere hevder at kjolen er altfor stor for hertuginnen av Sussex.

- Man kan visst ikke alltid se perfekt ut, kommenterte en Twitter-bruker, ifølge The Sun.

- Den ser i det minste svært komfortabel ut, mener en annen.

På Twitter har en bruker også kommentert Meghans hvite hårpynt. På ironisk vis ble den sammenlignet med en badesvamp.

- Når du får invitasjon til et bryllup i siste liten og du ikke har en hatt, da tar du det nærmeste du har og går.

LES OGSÅ: - Følte meg presset til å gifte meg med ham

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer