- Gjorde inntrykk på store og små

Kronprinsparet fulgte tragedien i Lærdal sammen med barna.

SEOGHØR.NO: Kronprinsparet var i dag på plass på Nobel Fredfssenter for å hylle "Årets Forbilde".

Prisen deles ut av barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet, og går til en person med innvandrerbakgrunn som har gjort en ekstra innsats for barn og unge. I år delte statsråd Solveig Horne ut prisen til en svært takknemlig Musa Anderssen.

Kronprinsparet sammen med prisvinner Musa Anderssen og statsråd Solveig Horne.
Kronprinsparet sammen med prisvinner Musa Anderssen og statsråd Solveig Horne. Vis mer

Musa kom til Norge som enslig mindreårig asylsøker fra Kenya da han var 17 år gammel. I dag gir han gir tilbake til lokalsamfunnet i Bardu gjennom sitt store engasjement for barn og unge i kommunen.

- Absolutt en verdig vinner, og et stort forbilde for mange av oss, sa en engasjert kronprinsesse Mette-Marit etter prisutdelingen.

Kronprinsparet benyttet også muligheten til å sende sine tanker til Lærdal og befolkningen der.

Mette-Marit fortalte at hele familien hadde samlet seg foran tv-skjermen i går for å se nyhetene - og branntragedien gjorde stort inntrykk:

- Det er en stor hendelse for hele Norge, og jeg må si vi er veldig imponert over å se det arbeidet som foregår i lokalsamfunnet og se at folk virkelig stiller opp for hverandre. Også tenker vi jo veldig på de som har blitt rammet.

Vi satt og så på nyhetene med barna i går, og det gjør inntrykk på både store og små, sa kronprinsessen.

- Vi har fulgt det tett - det er en forferdelse hendelse og en forferdelig brann. Men samtidig må jeg jo si at vi har blitt imponert over den innsatsen som har blitt gjort, sa kronprinsen.

LES OGSÅ: Her gjør hun comeback etter fødselen