Harry og Meghan:

Gjorde endringer etter «kongelig tabbe»

Etter flere spekulasjoner på hvorfor datteren ikke var oppført i arverekken tok kongehuset grep.

TRAKK SEG UNNA: Hertuginne Meghan og prins Harry har tatt avstand fra det britiske kongehuset. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB
TRAKK SEG UNNA: Hertuginne Meghan og prins Harry har tatt avstand fra det britiske kongehuset. Foto: Yui Mok / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Snart to måneder er gått siden verden kunne glede seg over nok en kongelig baby. Hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) kunne i juni ønske velkommen sitt andre barn, datteren Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

Fra før har de sønnen Archie (2).

At hertugparet av Sussex har hatt en langvarig strid med det britiske kongehuset er allment kjent, og etter at de trakk seg fra sine kongelige plikter i fjor, har de selv bidratt i stor grad til å nøre opp under skandalene.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

Ikke oppført

Særlig det mye omtalte Oprah-intervjuet i mars har bidratt til å øke spliden mellom prins Harry og hans familie. Dødsfallet til hans bestefar, prins Phillip, samt fødselen av datteren skal imidlertid ha bidratt til å forsone familien.

De siste dagene har flere tabloidaviser bitt seg merke i at vesle Lilibet ikke var å finne i arverekkefølgen til den britiske tronen, som ligger åpent på det britiske kongehusets nettsider. Blant mediene er Page Six som omtalte det som en «kongelig tabbe».

Det må imidlertid nevnes at hun i skrivende stund er oppført i arverekken, men det tok imidlertid lengre tid enn de andre kongelige barna.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Storebror Archie ble nemlig oppført i arverekken to uker etter sin fødsel, det samme ble nevø prins Louis (3), sønnen til hertuginne Kate og prins William. Han er femtemann i rekken.

Lilibet skulle ifølge Page Six vært oppført som åttende arvtaker, men plassen hennes var fylt av prins Andrew.

Spekulerte på årsaken

Flere spekulerte derfor på hva som tok så lang tid, og om det var en betent grunn til det.

- Alt de trenger å gjøre, er å trykke på avsnitt-knappen og sette inn et annet nummer. De må ha gjort det før. De gjorde det for Archie. Åpenbart gjorde de det før Louis da han ble født, sa ITV-profil Chris Ship til podkasten Royal Rota.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghans podkast fikk vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

En talsperson for Buckingham Palace sa til Mirror at nettsiden oppdateres periodevis, men de ga altså ingen forklaring på hvorfor det hadde tatt så lang tid å føre opp Lilibet.

Men mandag ble altså Lilibet oppført i arverekken.

Den som tar over tronen når dronning Elizabeth (95) ikke lenger styrer Storbritannia er eldstesønnen, prins Charles. Deretter er det prins William som blir konge.

Det er igjen hans eldste sønn, prins George (8), som er neste i rekken for å bli monark, etterfulgt av sine to søsken, prinsesse Charlotte (6) og nevnte prins Louis.

Deretter følger altså prins Harry og Archie.

DUKKER OPP: I traileren til prins Harrys nye dokumentarserie om mental helse, «That me you can´t see», dukker Meghan og Archie opp. Video: Apple+ Vis mer

LES OGSÅ: - Gladnyhet for Meghans eksmann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer