Kronprinsesse Mette-Marit:

Gjorde endringer etter Instagram-blemme

Kronprinsesse Mette-Marit kan ha trykket litt for fort da hun ville dele det søte familiebildet.

SOMMERKOS: Kronprinsfamilien tilbringer sommeren på Sørlandet, og kronprinsessen ville gjerne dele et glimt av ferien med sine følgere. Det gikk ikke helt etter planen. Foto: NTB scanpix
SOMMERKOS: Kronprinsfamilien tilbringer sommeren på Sørlandet, og kronprinsessen ville gjerne dele et glimt av ferien med sine følgere. Det gikk ikke helt etter planen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien begynner for mange å nærme seg en slutt, men kronprinsfamilien nyter fortsatt late dager på Sørlandet. Familien, bestående av kronprinsparet, prinsesse Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus, Marius Borg Høiby og en rekke hunder, er i disse dager samlet på Dvergsøya.

Årlig leier de landstedet Vogts Villa, hvor de koser seg med god mat, bading og de høye temperaturene som vi opplever over hele landet i disse dager. Ferien er blitt foreviget av profesjonelle fotografer, som nylig tok bilder av hele familien i idylliske omgivelser, men også på kronprinsessens egen Instagram-konto.

Det er ingen hemmelighet at kronprinsesse Mette-Marit er glad i sosiale medier, for hun deler jevnlig små glimt fra sin hverdag - både når hun er på jobb og når hun slapper av. Hun har nå fått besøk av eldstesønnen, Marius Borg Høiby, som har tatt med seg hunden Louise til øya.

Insta-blemme

Kronprinsessen ønsket selvsagt å dele dette med sine om lag 200 000 følgere. Det skulle derimot vise seg at hun muligens var litt for rask på avtrekkeren da hun delte de yndige familiebildene.

«Endelig har barnebarnet kommet på hytta», skriver hun.

Deretter har hun tagget Instagram-profilene til sønnen og hunden. Sistnevnte er for øvrig er yndig bostonterrier, som Borg og kjæresten, modell Juliane Snekkestad, ofte legger ut bilder av.

Problemet var derimot, som flere kongelige beundrere også har påpekt, at kronprinsessen slett ikke hadde tagget Instagram-kontoen til sønnen. Det har seg nemlig slik at 22-åringens brukernavn på bildedelingsplattformen er «marius_borg», og ikke «mariusborg», slik moren hans først hadde skrevet.

FØR: Kronprinsesse Mette-Marit klarte å tagge feil Marius da innlegget ble publisert i første omgang. Foto: Skjermdump
FØR: Kronprinsesse Mette-Marit klarte å tagge feil Marius da innlegget ble publisert i første omgang. Foto: Skjermdump Vis mer
ETTER: Kronprinsessen måtte endre bildetekst, etter å ha vært litt for rask på avtrekkeren. Foto: Skjermdump
ETTER: Kronprinsessen måtte endre bildetekst, etter å ha vært litt for rask på avtrekkeren. Foto: Skjermdump Vis mer

Lett research viser at sistnevnte profil trolig tilhører en danske, som ikke følges av noen av kongehusets medlemmer eller 22-åringens venner. Kronprinsessen følger heller ikke denne kontoen, verken fra sin offentlige konto eller fra den private «Gullfugl»-kontoen.

Det tok ikke langt tid før enkelte begynte å påpeke at kronprinsessen hadde bommet litt på navnene, og etter kort tid var den riktige Instagram-kontoen tagget. Det hele ble trolig mottatt med mye humor på Dvergsøya, spesielt siden blemmen ble såpass raskt rettet opp.

For øvrig er det heller ikke hver dag at hun velger å dele bilder sammen med eldstesønnen. Han har, som kjent, flyttet ut av redet for lengst, og bor nå med sin nye kjæreste i Tønsberg.

Feil kan derimot skje alle, og den artige skrivefeilen er neppe det verste som kunne skjedd. Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Slottet, opplyser overfor Se og Hør at kronprinsessen styrer sine egne kontoer i sosiale medier selv.

Ifølge NRK har kronprinsfamilien leid villaen på øya fast hver sommer siden 2010, og de eier også en rekke andre eiendommer som bruker som feriesteder, deriblant et privat sted i Uvdal.

Kronprinsfamilien har riktignok ikke øya helt for seg selv, selv om eiendommen ligger skjermet til. I 2010 brøt det også ut protester og debatt da Kristiansand kommune, som eier villaen, vedtok å bygge et gjerde rundt eiendommen slik at kronprinsfamilien fikk være i fred.

Late dager i Middelhavet

Kronprinsfamilien reiste rett til Sørlandet etter å ha vært en uke på den populære ferieøya Ibiza tidligere i sommer.

Kronprinsfamilien ankom Ibiza i starten av juli, og nøt dagene med å leie en liten åpen bil som de fartet rundt på øya med. De var også vært på båttur til naboøya Formentera.

Middelhavsøya er en populær destinasjon for verdens celebriteter, noe som medfører at kronprinsfamilien til stadighet ble avbildet av paparazzifotografer.

- Kronprinsfamilien starter ofte ferien sin på hytta på Dvergsøya utenfor kronprinsessens hjemby, Kristiansand. Men i år som i fjor satte de seg på et fly nesten med en gang ferien ble sparket i gang, forklarte Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle tidligere i juli.

Kronprinsessen delte ingen bilder med fansen fra Ibiza-turen, men har holdt liv i Instagram-kontoen sin ved hjelp av flere bilder fra Sørlandet de siste ukene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer