Prins Sverre Magnus og videregående skole:

Gjør som storesøsteren

Prinsen er klar for nye utfordringer til høsten - på samme skole som prinsesse Ingrid Alexandra.

VIDEREGÅENDE: Kongehuset avslører mandag hvor prins Sverre Magnus skal bli elev til høsten. Her avbildet med familien på konfirmasjonsdagen høsten 2020. Foto: Lise Åserud / NTB
VIDEREGÅENDE: Kongehuset avslører mandag hvor prins Sverre Magnus skal bli elev til høsten. Her avbildet med familien på konfirmasjonsdagen høsten 2020. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Sverre Magnus (15) begynner på Elvebakken videregående skole til høsten. Det opplyser kongehuset i en pressemelding mandag formiddag. Prinsen skal gå på linjen Informasjonsteknologi og medieproduksjon (IM).

Ifølge kongehuset gir utdanningen mulighet for både læretid, fagbrev og studiekompetanse.

Prins Sverre Magnus avsluttet tidligere denne våren skolegangen på Oslo Montessoriskole, der han har vært elev fra 2014. Fra 2011 til 2014 gikk han på Jansløkka skole i Asker.

Samme skole som søsteren

Elvebakken videregående skole holder til i bydel Grünerløkka, og er en av Oslos største skoler med sine rundt 1350 elever. Prinsens storesøster, prinsesse Ingrid Alexandra (17), går også på skolen.

EMOSJONELL: Kronprinsesse Mette Marit var tydelig rørt under konfirmasjonen til prins Sverre Magnus. Video: NRK Vis mer

Hun begynte som elev der i fjor høst, der hun går på den studiespesialiserende linjen.

Elvebakken videregående skole beskriver seg selv om et sted hvor det er kort vei mellom tanke og handling, og at de tar med seg innspill, initiativ og tilbakemeldinger for å hele tiden være i utvikling.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sier at skolen er blant de beste i hovedstaden og at prinsen nå går i sin storesøsters fotspor.

- Prins Sverre Magnus gjør som storesøster prinsesse Ingrid Alexandra, og starter på populære Elvebakken videregående skole i Oslo. Skolen er en av hovedstadens beste skoler, og hadde også i år den høyeste poengsummen på studiespesialisering blant elevene som fikk plass på første inntaksrunde, sier Vagle.

Kongehuseksperten sier at også dronning Sonja (84) gikk på skolen i sin tid.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

- Da het skolen Oslo yrkesskole, og den gang Sonja Haraldsen utdannet seg i kjole og draktsøm. Jeg tipper bestemor synes det er moro at begge de to barnebarna på sett og vis følger i hennes fotspor.

Skøyerprins

Prins Sverre Magnus er med andre ord på vei over i en ny fase i livet, og skal ta fatt på nye utfordringer. 15-åringen er nok mest kjent for sin etter hvert så berømte «dabbing» på slottsbalkongen i mai 2017.

Skøyerprinsen klarte ikke å la være da han og resten av kongefamilien skulle vinke til det norske folk i forbindelse med feiringen av kongeparets 80-årsdager.

SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Scanpix Vis mer

Gjester fra kongehus i hele Europa tok del i festlighetene, men det var prinsen som stjal overskriftene.

«Dab» er en slags dansebevegelse som kommer fra hip hop, der man gjentatte ganger dypper hodet i armkroken samtidig som den motsatte armen strekkes strakt opp og ut til siden.

Sverre Magnus' armbevegelser gikk viralt, og ble også omtalt i en rekke store internasjonale medier som Daily Mail, Cosmopolitan og E! Online. Prinsen var bare elleve år den gang, og mange syntes nok det var gøy at han brøt med den ellers så strenge kongelige etiketten.

Stresset mor

Da kronprinsesse Mette-Marit (47) gjestet podkasten «The Kåss Furuseths» tidligere i år, fikk hun spørsmål av programleder Else Kåss Furuseth (40) om hun likte sønnens stunt.

- Da Magnus dabbet? Altså, jeg fikk ikke latterkrampe … eller jo, jeg tror jeg begynte å le, men jeg ble mer stresset av det, fortalte hun åpenhjertig.

Årsaken til at kronprinsessen ble en smule stresset av stuntet, var at hun var redd for at sønnen skulle gjøre det flere ganger dersom mottakelsen var god.

- Det er tull at vi ikke lo, for vi lo faktisk veldig. Men jeg var så redd for at han skulle få den oppmerksomheten, og skjønne at det var noe gøy han gjorde, og så gjøre det igjen neste gang. Få feil type oppmerksomhet. Som mor var jeg mer bekymret for hvor det skulle føre ham hen. Men det var jo veldig morsomt, det var det ingen tvil om, sa Mette-Marit i podkasten.

LES OGSÅ: Røper ny jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer