Prins Felix:

Gjør som storebror

Prinsen lar seg nok en gang inspirere av storebroren.

FORBILDE? Prins Felix (avbildet) har trolig en rollemodell i storebror prins Nikolai. Foto: Shutterstock/NTB
FORBILDE? Prins Felix (avbildet) har trolig en rollemodell i storebror prins Nikolai. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske prins Felix (19) har flere ganger fulgt i storebror prins Nikolais (22) fotspor.

Prins Nikolai har over lengre tid gjort det stort som modell, og gjorde sin debut på catwalken for luksusmerket Burberry. I senere tid har han også gått for Dior, og har tidligere i år spradet på catwalken under herremoteuken i Paris.

STERKT ØYEBLIKK: Prinsesse Ingrid Alexandra tok til tårene da hun talte i sin egen 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

Også lillebror Felix har i ettertid prøvd modellyrket, og har blant annet vært modell for Georg Jensen, skriver danske B.T.

Nå lar lillebror seg nok en gang inspirere av storebroren.

Medstudenter

Ifølge B.T. er prins Felix klar for å returnere til skolebenken etter at han i september startet på en ettårig løyntnantutdannelse i hæren, som han avbrøt etter kun en måned. I stedet ble den unge prinsen praktikant i det danske selskapet Mærsk.

«Hans Høyhet prins Felix har besluttet å avbryte utdannelsesforløpet ved Hærens Løytnantutdannelse, som prins Felix innledet i august på Gardehuskasernen i Slagelse. Prinsens årsaker betraktes som private og kongehuset ønsker ikke å kommentere beslutningen ytterligere», skrev det danske kongehuset i en pressemelding den gang.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Nå håper 19-åringen å komme inn på Copenhagen Business School, forteller grevinne Alexandras privatsekretær Helle von Wildenrath Løvgreen til Billed-Bladet. Der er også storebror student, og prinsebrødrene kan da bli medstudenter ved skolen.

- Prins Felix har søkt på Copenhagen Business School og venter nå på svar akkurat som andre unge som har søkt på en utdannelse, sier von Wildenrath til magasinet.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Prins Nikolai fullførte tidligere denne måneden en bachelor fra nettopp Copenhagen Business School i Business Administration and Service Management. Etter sommerferien skal han fortsette å studere Sales Management, ifølge B.T.

Avbrøt utdannelsen

I tillegg til å eventuelt få utdannelse fra CBS til felles, har begge et forkortet oppholdet i militæret.

Prins Nikolai var nemlig i militæret i to måneder i 2018 på Hærens Sergentskole, men avbrøt studiene og dro i stedet i ett års lære hos eiendomsmatadoren Mikael Goldschmidt.

EMOSJONELL: Kronprinsesse Mette Marit var tydelig rørt under konfirmasjonen til prins Sverre Magnus. Video: NRK Vis mer

I Danmark er det nesten forventet at mannlige medlemmer av kongefamilien tar en militærutdannelse.

Prins Felix' far, prins Joachim (53), flyttet selv til Paris i 2019 for å ta en militærutdannelse. Også kronprins Frederik (54) har en omfattende militærutdannelse som blant annet marineoffiser.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer