Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

Gjør endringer etter corona-kritikk

Det svenske kronprinsesseparet ble kritisert for måten de har håndtert coronakrisen på. Nå gjør hoffet endringer.

ENDRER PLANENE: Det svenske hoffet gjør endringer i kronprinsesse Victoria og prins Daniels planer etter massiv kritikk. Foto: Splash News/ NTB scanpix
ENDRER PLANENE: Det svenske hoffet gjør endringer i kronprinsesse Victoria og prins Daniels planer etter massiv kritikk. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har kritikken haglet mot kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniel (46), etter at de valgte å trosse myndighetenes anbefaling og dro på besøk til blant annet RSSL (regionens ledelse ved spesielle hendelser, journ.anm.), som deltar i styringen av det svenske helse- og sykehussystemet i håndteringen av coronaviruset.

SLUTT: Talkshow-verten Trish Regan kom med noen oppsiktsvekkende uttalelser om Corona-viruset på direkten. Det var noe av det siste hun gjorde i jobben sin. Video: Rød Løper Vis mer

Det ble delt flere bilder fra besøket på kronprinsesseparets offisielle Instagram-profil, og i kommentarfeltet var det mange som undret seg over valget om å fysisk møte folk i en tid som denne.

- Jeg betviler ikke at alle mulige forholdsregler er tatt, men jeg synes det er litt rart at de til og med besøkte et sted, og at de i disse corona-tider virker litt for nær hverandre. Heier forresten på kronprinsesseparet vårt, skrev en bruker, ifølge svenske Hänt.

Gjør endringer

Nå kan det imidlertid virke som at kritikken har nådd frem til det svenske kongehuset, som nå tar grep for å tilrettelegge Victoria og Daniels timeplan slik at den samsvarer mer med myndighetenes anbefalinger.

Overfor Hänt har kommunikasjonssjefen ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, nå bekreftet at det blir gjort endringer i parets timeplan i tiden fremover.

KONGEN: – Norge er kjent som et tillitssamfunn. Nå er det et særskilt behov for å vise hverandre tillit.Video: NRK Vis mer

- Det tas nøye hensyn i kronprinsparets nye program. Å følge myndighetenes anbefalinger er av største viktighet. Derfor blir de fleste aktivitetene gjort digitalt i løpet av den kommende uken, forteller Thorgren til det svenske nettstedet.

Dermed gjør de det samme som kronprins Haakon (46) og kronprinsesse Mette-Marit (46) har gjort her hjemme i Norge.

Videosamtaler

Det norske kronprinsparet har nemlig «besøkt» bedrifter gjennom videosamtale, da de den siste tiden har hatt hjemmekontor.

Tirsdag forrige uke takket kronprins Haakon blant annet alle sykehusansatte via et videomøte med ansatte ved Haukeland universitetssykehus i Bergen.

- Arbeidet dere på sykehusene gjør, og den innsatsen som hele helsesektoren gjør, er utrolig viktig for oss alle sammen. Det er en fellesinnsats i helsesektoren nå som det står respekt av. På vegne av alle oss andre i samfunnet, så vil jeg si at vi setter veldig pris på den innsatsen dere gjør, og at vi står bak hele helsevesenet, sa kronprinsen, ifølge kongehusets nettsider.

Hele den norske kongefamilien har tatt store forholdsregler i møtet med koronaviruset. Kong Harald (83) og dronning Sonja (82) var blant annet i karantene i to uker etter deres statsbesøk i Jordan tidligere denne måneden.

Kongeparet har også avlyst flere oppdrag, og befinner seg nå i trygge omgivelser på Kongsseteren, der de etter planen skal oppholde seg til etter påske.

En hilsen

Til tross for omstendighetene holder flere innad i kongefamilien kontakt med landets befolkning. Mandag kom kronprins Haakon blant annet med en hilsen på kongehusets offisielle Instagram-profil.

Der ga han en kort oppdatering på hva som foregår hjemme hos kronprinsparet i disse dager.

LES OGSÅ: Slik tar de «farvel»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer