FEIRER BURSDAG: Victoria feirer 38-årsdagen på Øland sammen med familien. Her er trioen fotografert utenfor Solliden Slott i fjor. Foto: TT NYHETSBYRÅN
FEIRER BURSDAG: Victoria feirer 38-årsdagen på Øland sammen med familien. Her er trioen fotografert utenfor Solliden Slott i fjor. Foto: TT NYHETSBYRÅNVis mer

Gjett hva Victoria får i bursdagsgave

Sveriges populære kronprinsesse får et av sine største ønsker oppfylt når hun i kveld feirer 38-årsdagen.

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Victoria fyller i dag 38 år, og tradisjonen tro blir dagen feiret på Øland, hvor den svenske kongefamilien ferierer hver eneste sommer.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia har i alle år feriert på Solliden Slott på Øland, og de tre barna har alltid gledet seg til ferien, når familien endelig har vært samlet uten representasjonsoppdrag.

Årlig tradisjon

Kronprinsesse Victoria har også bygd seg et eget feriehus et steinkast fra foreldrenes slott. Nå tilbringer også hun ferien på Øland sammen med prins Daniel og lille prinsesse Estelle.

Det er blitt en årlig tradisjon at Victoria møter lokalbefolkningen på øya utenfor Slottet midt på dagen. Svenskene overleverer pakker og blomster, og Victoria går rundt og tar imot hyllesten og hilser på folk.

Men kveldens høydepunkt er når artistene opptrer for bursdagsbarnet.

I år igjen er det Carola som er den store stjerna - og folkets gave til Victoria. Carola kommer garantert til å synge noen kjente klassikere for jubilanten.

SANG FOR VICTORIA: Carola er Victorias favoritt. Her fra 25-årsdagen. På plass var også Bettan. Foto: TT NYHETSBYRÅN
SANG FOR VICTORIA: Carola er Victorias favoritt. Her fra 25-årsdagen. På plass var også Bettan. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Kronprinsesse Victoria regelrett elsker Carola. Den svenske sangfuglen har opptrådt for bursdagsbarnet en rekke ganger tidligere. På 18-årsdagen, 25-årsdagen, 30-årsdagen, 34-årsdagen - og nå skal hun altså underholde på 38-årsdagen... I kveld skal hun blant annet synge slageren «Hej Mickey»!

Samler familien

Etter en privat lunsj på Slottet skal kongefamilien senere i dag kaste glans på Borholm idrettsplass, hvor Victoria skal hylles på ordentlig. Victoria deler også hvert år ut Victoriastipendet til en svensk idrettstjerne. I år er det svømmeren Sarah Sjôström, som får stipendet.

I tillegg til kongeparet og prins Daniel kommer også prinsesse Madeleine, Christopher O`Neill, prins Carl Philip og prinsesse Sofia til være på plass for å hylle Victoria. 

Victoriadagen sendes også på SVT1 fra klokka 21.00.

Se og Hør gratulerer Victoria med dagen!

LES OGSÅ: Sofia heiet på ektemannen

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.