Gjett hva Dianas kjole ble solgt for?

24 år etter at prinsesse Diana brukte designerkjolen første gang, ble den solgt på auksjon for en svimlende sum.

STILDRONNING: Prinsesse Diana på forsiden av Harpers Bazaar iført kjole fra Versace, som nå er blitt solgt for en kjempesum. Prinsessen døde i en bilulykke i 1997, men er likvel fortsatt et stilikon for kvinner verden over.  Foto: Faksimile Harper's Bazaar/ Rex
STILDRONNING: Prinsesse Diana på forsiden av Harpers Bazaar iført kjole fra Versace, som nå er blitt solgt for en kjempesum. Prinsessen døde i en bilulykke i 1997, men er likvel fortsatt et stilikon for kvinner verden over. Foto: Faksimile Harper's Bazaar/ Rex Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: 18 år etter prinsesse Diana gikk bort, er hun fortsatt et forbilde og stilikon for kvinner over hele verden. Noen er åpenbart også villig til å gå svært langt for å kapre hennes kreasjoner.

Ifølge People ble nemlig hennes ikoniske Versace-kreasjon solgt for utrolige 1,6 millioner kroner hos Julien’s Auctions for noen uker siden!

Diana brukte kjolen for første gang under en fotoshoot 1991, og seks år senere var bildet på forsiden av magasinet Harper’s Bazaar, i en spesialutgave til minne om folkeprinsessen etter hennes tragiske død.

Den dekorerte kjolen ble lagt ut med en utropspris på 240 000 kroner, men kjøperen måtte altså ut med langt mer enn som så. Det vites imidlertid ikke hvem den heldige er.

Saken fortsetter under bildet.

ALLTID ELEGANT: Prinsesse Diana ble kjent for en sikker og elegant stilsans. Her er hun sammen med prins Charles og sønnene, prins William og prins Harry (t.h), på en markering i Hyde Park i London våren 1995.  Foto: Reuters
ALLTID ELEGANT: Prinsesse Diana ble kjent for en sikker og elegant stilsans. Her er hun sammen med prins Charles og sønnene, prins William og prins Harry (t.h), på en markering i Hyde Park i London våren 1995. Foto: Reuters Vis mer

Også tidligere har flere av Dianas mange kreasjoner blitt solgt på auksjon. I 2013 ble blant annet en av hennes mest eventyrlige kjoler solgt på Kerry Taylors auksjonshus i London. Kjolen var forventet til å gå for 800.000 kroner, men endte opp på den nette sum av 1 million kroner!

Diana var prinsessen over alle prinsesser, og ble på mange måter begrepet på folkets prinsesse. Førstkommende søndag hedrer hennes eldste sønn, prins William, sin høyt elskede mor i forbindelse med dåpen av sin datter.

Lille Charlotte Elizabeth Diana er nemlig ikke bare oppkalt etter sin farmor, hun skal også døpes i samme kirke! I tillegg er det den avdøde prinsessens favorittfotograf, Mario Testino, som skal ta de offisielle dåpsbildene.

LES OGSÅ: Ingen visste hvem Fergusons nye mann var

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer