IKKE FISEFINE: Når kronprins Haakon til helgen feires med hippiefestival på Skaugum, gjør han og Mette-Marit som flesteparten av gjestene og tilbringer natta i telt.  Foto: NTB scanpix
IKKE FISEFINE: Når kronprins Haakon til helgen feires med hippiefestival på Skaugum, gjør han og Mette-Marit som flesteparten av gjestene og tilbringer natta i telt. Foto: NTB scanpixVis mer

Gjestene blir bedt om å betale

Arrangørene ber de inviterte til kronprins Haakons 40-års feiring om å bidra for å få arrangementet til å gå rundt.

SEOGHØR.NO:  Kronprins Haakon fyller 40 år førstkommende lørdag, og skal feires med en hippiefestival hjemme på Skaugum.

Både Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er svært musikkinteressert, og gjennom festivalen vil kronprinsparet og de over 200 gjestene få servert liveopptredener fra flere artister på scenen.

Men ifølge VG har den planlagte musikkfesten blitt så kostbar at de inviterte gjestene har blitt kontaktet og bedt om å være med på å betale for gildet.

Kronprinsparets venn Morten Andreassen, som ifølge avisen er en av arkitektene bak feiringen, har sendt ut en mail hvor det oppgis et kontonummer for en artistoverraskelse til kronprins Haakon.

«Som alle festivaler så har vi uten økonomisk styring kjøpt først, og så løser vi problemene med penger etterpå.... dette er altså en desperat mail fra en mann som akkurat nå har seriøse pengeproblemer», står det i mailen ifølge VG.

Andreassen vil ikke si noe om hvor mye vennene mangler på å få arrangementet til å gå rundt.

- Dette er en privat gave fra vennene til Haakon, så det har vi ikke lyst til å si noe om.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen sier til VG at hun mener bookingen til bursdagsfeiringen er økonomisk forsvarlig.

- Ja, det mener vi. Vi legger også merke til at han avslutter sin humoristiske beskrivelse med smilefjes, sier hun til VG.

Flesteparten av gjestene vil bli innlosjert i telt, men noen av de kongelige skal ligge innendørs. Blant annet skal kongen og dronningen bo på Bygdø kongsgård, melder kongehuset.

Men Mette-Marit og jubilanten selv trer derimot på seg soveposene og skal sove i telt på festivalområdet.

Det bekrefter kongehuset på sine hjemmesider.

Bursdagsnatta blir dermed en primitiv opplevelse for kronprinsen- og prinsessen.

De to møttes som kjent på Quart-festivalen i Kristiansand sommeren 1999, og kan denne helgen mimre tilbake til den tiden de forelsket seg i hverandre.


LES OGSÅ: Utestengt fra Victorias bursdag