Dronning Elizabeth:

Gjentok prinsens siste påfunn

Gjemte fotograf i begravelsen - igjen.

GODT SKJULT: Mandag ble dronning Elizabeth fraktet til sitt siste hvilested. Foto: Jeff J Mitchell / Pa Photos / NTB
GODT SKJULT: Mandag ble dronning Elizabeth fraktet til sitt siste hvilested. Foto: Jeff J Mitchell / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert

Mandag fant dronning Elizabeths begravelse sted i England. Der hadde folk fra hele verden samlet seg for å følge med når kongefamilien tok sitt siste farvel med Storbritannias lengstlevende monark.

Bildene fra dagen har gått verden rundt i tiden etter, akkurat slik de gjorde da dronningens ektemann, prins Philip, gikk bort i april i fjor.

Den gang ble det avslørt at han hadde funnet på et siste sprell før sin egen begravelse. Nå har det imidlertid skjedd igjen.

Gjemte seg

Under prins Philips begravelse dukket det plutselig opp to søyler foran inngangspartiet utenfor kapellet i Windsor, som kun var satt opp for anledningen.

Inne i juksesøylene satt fotograf Arthur Edwards, som har tatt bilder av kongefamilien i over fire tiår, og fikk et unikt utsiktspunkt til de kongelige gjestene.

Påfunnet hadde den gang blitt arrangert av ingen ringere enn prins Philip selv, ifølge Edwards.

«Hertugen, som planla hvert øyeblikk av gårsdagens rørende begravelsesseremoni, hadde arrangert det slik at jeg som fotograf kunne gjemme meg på innsiden av en falsk søyle på toppen av trappene til St. Georges kapell», skrev han i fjor i en kronikk i The Sun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer