Hertuginne Meghan:

Gir ut kokebok med brannofre

- Det var hennes idé.

GIR UT BOK: Hertuginne Meghan gir ut kokebok til veldedighet sammen med brannofrene fra Grenfell Tower. Foto: NTB Scanpix
GIR UT BOK: Hertuginne Meghan gir ut kokebok til veldedighet sammen med brannofrene fra Grenfell Tower. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter den massive brannen i den 24 etasjers høye bygningen Grenfell Tower i juni i fjor, der over 79 personer omkom i den dramatiske brannen, ble den britiske kongefamilie hyllet for hvordan de støttet folket under den vanskelige tiden.

Spesielt Dronning Elizabeth (92) og prins William (36) har fått mye ros for sin støtte til ofrene etter brannen, og nå går også hertuginne Meghan (37) frem som et godt eksempel.

Mandag avslørte Kensington Palace at 37-åringen skal gi ut en kokebok sammen med flere av brannofrene.

Kokeboken, «Together: Our Community Cookbook», skal ifølge Kensington Palace gå til veldedighet.

Saken fortsetter under:

Deler favorittene

Ifølge Vogue skal hertuginnen ha skrevet hele tre sider med forord til den kommende boken, der hun blant annet skriver om hennes forhold til matlagingssamfunnet og hennes takknemlighet for måltider.

I boken deler også hertuginnen oppskrifter som har betydd mye for henne gjennom oppveksten, som blant annet svarte bønner og maisbrød. Hun deler også oppskriften til sin favorittrett, avokadodipp.

LAGER MAT: Hertuginne Meghan tilbragte en hel dag sammen med brannofrene der de laget flere oppskrifter fra boken. Foto: NTB Scanpix
LAGER MAT: Hertuginne Meghan tilbragte en hel dag sammen med brannofrene der de laget flere oppskrifter fra boken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Vogue skal alle oppskriftene i boken være personlige for kvinnene som var ofre for brannen. I forkant av bokslippet stilte også hertuginne Meghan opp sammen med dem på deres kjøkken for å lage flere av matrettene de nå skal dele med resten av verden.

Tjener ikke en krone

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng var hele ideen til kokeboken Meghan sin. Meghan skal ha besøkt noen av brannofrene etter storbrannen i London, som drev servering på frivillig basis. Hun skal deretter ha blitt så imponert at hun foreslå at de måtte dele oppskriftene.

STORT PROSJEKT: Det skal ha vært Meghan som kom på ideen om å lage kokebok sammen med ofrene fra den voldsomme brannen. Foto: NTB Scanpix
STORT PROSJEKT: Det skal ha vært Meghan som kom på ideen om å lage kokebok sammen med ofrene fra den voldsomme brannen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Boken er blitt til i rekordfart. Meghan tjener ikke en krone på dette – pengene går uavkortet til veldedighet, sier Stavseng.

Ifølge kongehuseksperten er det likevel ikke vanlig at kongelige gir ut kokebøker.

- Men det finnes unntak. Hertuginne Sarah Ferguson av York har gitt ut en rekke kokebøker, og tjent store penger på sin rojale tittel. «Dining with the Duchess» er en av bøkene, hvor hun gir tips til hvordan man pimper opp hverdagsmat til å bli et festmåltid, sier Stavseng.

- Hun har også vært engasjert i Weight Wathers, som kan sammenlignes med norske Grete Roede. Og hennes bøker har nok hjulpet mange til et sunnere og lettere liv, legger han til.

Stavseng kan også fortelle at det her hjemme i Norge er tunfiskpasta vi forbinder med de kongelige oppskrifter.

- Det var nemlig den aller første retten Mette-Marit laget for kong Harald og dronning Sonja, da de kom på middagsbesøk til kronprins Haakon og hans nye kjæreste i Ullevålsveien i Oslo. Og den skal ha falt i smak. Mette-Marit lager fortsatt både middager og hjemmelaget kake til spesielle anledninger, forteller han.

LES OGSÅ: Fikk panikk på sykehuset: - Tårene fosset