Fyrstinne Charlene:

Gir ny oppdatering om fyrstinnen

Fyrstinne Charlene oppholder seg på et hemmelig sted.

OPPDATERING: Fyrstinne Charlene har vært syk i rundt et halvt år. Nå kommer ektemannen fyrst Albert med en oppdatering. Foto: Splash News / NTB
OPPDATERING: Fyrstinne Charlene har vært syk i rundt et halvt år. Nå kommer ektemannen fyrst Albert med en oppdatering. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kom gladnyheten mange har ventet på. Fyrstinne Charlene (43) fikk endelig returnere til Monaco, etter et lengre sykeopphold i Sør-Afrika. Da ble hun også endelig gjenforent med ektemannen, fyrst Albert (63), og tvillingene Gabriella og Jacques (6).

Denne uken kom imidlertid beskjeden om at fyrstinnens helse ikke skal stå så bra til likevel, etter at hun måtte avlyse alle offentlige plikter grunnet helseproblemer.

Monacos kongelige palass meldte også at fyrstinnen vil oppholde seg på et hemmelig sted frem til helsen tillater noe annet. Nå gir også fyrsten en oppdatering om kona.

Vis mer

- Har det bedre

Ifølge Albert oppholder hun seg i disse dager på et hemmelig sted utenfor Monaco. Han uttaler seg til både Hello Magazine og People.

- Hun har det bedre, men har fortsatt bruk for fred og ro. Hun befinner seg ikke i fyrstedømmet, men vi kan besøke henne ganske snart, sier fyrsten.

- Jeg kan ikke si noe mer på grunn av diskresjon. Det er snakk om utmattelse, ikke bare fysisk, og det kan bare behandles med fred og ro, legger han til.

Tidligere har hoffet uttalt at fyrstinnens plassering er strengt hemmelig.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

- Utslitt

Til People forteller han også at fyrstinnen hadde det fint de første timene etter at hun ankom Monaco, men at det raskt ble tydelig at hun følte seg uvel.

Han forteller også at hun var så overveldet at hun ikke kunne gjennomføre noen plikter, verken generelt eller i familielivet.

- Det var åpenbart konsekvenser etter hennes ulike operasjoner de siste månedene. Det var definitivt en faktor, men jeg ønsker ikke å kommentere noe videre ennå, sier han, og fortsetter:

- Jeg kan si at hun var helt utslitt. Hun hadde ikke sovet godt på flere dager og fikk ikke i seg mat. Hun har gått ned mye i vekt, noe som gjorde henne mottakelig for andre infeksjoner - forkjølelse, influensa, eller gud hjelpe oss - covid.

I STORSLAG: Kong Harald var i storslag og fikk frem folks latter under en gallamiddag. Video: Rødt Kort. Vis mer

Et halvt år med sykdom

Fyrstinnens besøk i Sør-Afrika skulle i utgangspunktet vare i et par uker. Hun dro til Sør-Afrika for å rette oppmerksomhet rundt beskyttelsen av neshorn.

Reisen har imidlertid vart i nesten et halvt år. I slutten av mai ble hun operert for en alvorlig øre-nese-hals-infeksjon - og måtte derfor utsette tilbakereisen.

I sommer måtte hun gjennom nok en operasjon, som holdt henne i Sør-Afrika i tre nye måneder. I september besvimte hun og ble innlagt på sykehus i landet.

Hun ble imidlertid utskrevet dagen etter, og hoffet var kjappe med å opplyse om at det ikke var noen grunn til bekymring.

LES OGSÅ: Gir detaljer om tvillingenes fremtid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer