Prins Philip:

Gir fra seg førerkortet etter ulykke

Det melder det britiske kongehuset.

INGEN FLERE BILTURER: Britenes prins Philip har gitt avkall på førerkortet sitt. Det skjer etter at han forrige måned krasjet inn i en annen bil. Foto: NTB Scanpix
INGEN FLERE BILTURER: Britenes prins Philip har gitt avkall på førerkortet sitt. Det skjer etter at han forrige måned krasjet inn i en annen bil. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar var dronning Elizabeths 97 år gamle ektemann prins Philip involvert i en bilulykke.

Saken har blitt viet mye spalteplass i britiske medier, og har skapt en debatt om når eldre mennesker bør gi fra seg førerkortet og slutte å kjøre.

Nå opplyser det britiske kongehuset at prins Philip «frivillig» har gitt fra seg sertifikatet, ifølge Sky News.

«Etter en omhyggelig vurdering har hertugen av Edinburgh tatt avgjørelsen om å frivillig levere inn sertifikatet sitt.», heter det i kunngjøringen fra Buckingham Palace.

Det var torsdag 17. januar at lokalt politi rykket ut til kollisjonen som fant sted i nærheten av dronningens gods i Sandringham i Norfolk. Prins Philips bil havnet på siden i grøfta, etter at han krasjet inn i en annen bil. To personer ble lettere skadd - en av dem Emma Fairweather, som brakk håndleddet.

Både 97-åringen og føreren av den andre bilen avga rutinemessig blåsetest med alkometer etter ulykken. Begge testene var negative, opplyste politiet.

Saken forsetter under:

Vanskelige forhold

I slutten av januar gikk prinsen ut med et åpent brev til ovennevnte Fairweather, og beklaget på det sterkeste for hendelsen som hadde inntruffet, ifølge Sky News.

«Jeg vil gjerne at du skal vite hvor lei meg jeg er for min del av ulykken på Babingley-veien. Jeg har kjørt over det krysset utallige ganger og jeg vet hvor stor trafikk det er der. Det var sterk sol rundt klokken tre den dagen, og solen sto lavt», het det blant annet i brevet fra prins Philip.

«Med andre ord lå solen lavt over hovedveien. Under normale forhold ville jeg ikke hatt problemer med å se trafikken som kom fra Dersingham, og jeg er veldig lei meg for konsekvensene», skrev han videre.

Prins Philip understreket samtidig at han var rystet over ulykken, men lettet over at ingen ble alvorlig skadet.

«Da en stor mengde mennesker samlet seg på stedet ble jeg rådet til å returnere til Sandringham av en lokal politimann. Jeg har siden ulykken fått vite at du har en brukket arm. Jeg er veldig lei meg for skaden», skrev prinsen, og la til at han ønsket kvinnen god bedring.

LES OGSÅ: Slottet innkalte til hastemøte

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer