Prins Philip:

Gir bort ellevill sum etter sin død

Slik er prins Philips testamente.

FORNØYD FYR: Prins Philip var svært glad i sine ansatte, og nå har tre av dem arvet millioner. Her avbildet i 2015. Foto: Photo by Rupert Hartley/REX/NTB
FORNØYD FYR: Prins Philip var svært glad i sine ansatte, og nå har tre av dem arvet millioner. Her avbildet i 2015. Foto: Photo by Rupert Hartley/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har nå gått i underkant av to måneder siden prins Philip, hertugen av Edinburgh, gikk bort. Prinsen rakk å bli hele 99 år gammel, og døde av alderdom.

I tiden etter at dødsfallet ble kjent, er det mange som har vært i sorg. Det inkluderer selvsagt også familie og venner, samt hans ansatte.

At man skal få arve penger er naturligvis langt fra en selvfølge, men prins Philip skal ha vært svært nøye med å vise takknemlighet overfor sine ansatte.

Så mye at han nå har gitt dem millioner etter hans død.

BEGRAVELSE: Dronning Elizabeth satt alene da hun tok et siste farvel med ektemannen sin gjennom 73 år, prins Philip. Nå rører bildet en hel verden. Foto: AP Vis mer

Gir bort millioner

The Sun har nemlig snakket med kilder nære Buckingham Palace, som har hatt tilgang til testamentet. Der kommer det tydelig frem at prinsen ikke bare har latt sine kongelige eiendeler gå til kona, Dronning Elizabeth (95).

Hertugen av Edinburgh har nemlig valgt å gi en ekstra oppmerksomhet til tre av sine ansatte, som han skal ha vært svært nær.

- I motsetning til enkelte andre kongelige, vil prins Philip være generøs med de tre mennene som passet på ham, uttaler kilden.

Dette inkluderer hans privatsekretær Brigadier Archie Miller Bakewell, William Henderson og kammertjener Stephen Niedojadlo. Alle tre har spilt en viktig rolle i prinsens liv, spesielt de siste årene.

PRINS PHILIP: Prins William og prins Harry går sammen ut av begravelsen til prins Philip Vis mer

Bakewell har deltatt på arrangementer i prinsens plass de gangene han selv ikke har kunnet være til stede. Henderson og Niedojadlo har også passet godt på ham på Sandringham, og førstnevnte var ved prinsens side i hans siste to levedager på Windsor Castle.

Arven skal være på rundt 30 millioner pund, noe som tilsvarer 355 millioner norske kroner.

- Ville ikke straffet et barnebarn

Det er imidlertid ikke bare hans ansatte som får ta del av arven. Også barnebarna hans får naturligvis sin del - også prins Harry (36), til tross for hans anstrengte forhold til resten av kongefamilien.

Kilden forteller nemlig at 36-åringens uoverensstemmelser med familien skla ha lite å si for testamentet, siden bestefar Philip tross alt var svært glad i Harry.

GODT FORHOLD: Til tross for et litt anstrengt forhold til kongefamilien, sørget prins Philip for at prins Harry får sin del av arven. Foto: Lefteris Pitarakis / AP Photo / NTB
GODT FORHOLD: Til tross for et litt anstrengt forhold til kongefamilien, sørget prins Philip for at prins Harry får sin del av arven. Foto: Lefteris Pitarakis / AP Photo / NTB Vis mer

- Philip var ikke den personen som ville straffet et barnebarn for å oppføre seg dårlig. Han var en veldig rettferdig, fornuftig og fantastisk mann. Han bar aldri nag. Philip hadde god tid til å ordne opp i alle de juridiske tingene, slik at det ikke ville tiltrekke seg arveavgift. Han var ikke mer fan av å overlate sine penger til statskassen enn noen andre, forteller kilden videre.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Signerte selvportretter

Prinsens fire barn, prins Charles (72), prinsesse Anne (70), prins Andrew (61) og prins Edward (57), skal også ha fått beskjed om å forsyne seg fritt fra biblioteket hans i Buckingham Palace. Der skal det være omtrent 13 000 bøker.

Ifølge Vanity Fair skal prinsen, før han ble innlagt på sykehus, ha brukt mye av tiden sin på å signere fotograferier av seg selv, slik at de kunne settes i rammer og gis bort som gaver etter hans død.

Buckingham Palace ønsket ikke å bekrefte opplysningene til The Sun.

- Dette er en personlig sak for familien, og slike opplysninger er privat, uttalte en talsperson.

LES OGSÅ: Prins Philips begravelse: - Hjerteskjærende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer