Middleton-familien:

Gikk til familieterapi

Hertuginne Kate stilte opp da lillebror James slet med tung depresjon.

STILTE OPP: Da Kates yngste bror, James Middleton (nummer to øverst fra venstre) ble rammet av en tung depresjon, ble hele Middleton-familien med på terapi. Foto: NTB Scanpix
STILTE OPP: Da Kates yngste bror, James Middleton (nummer to øverst fra venstre) ble rammet av en tung depresjon, ble hele Middleton-familien med på terapi. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Middelton-familien har blitt en av Storbritannias mest offentlige, etter at eldstedatter Catherine (37) giftet seg med Storbritannias tronarving, prins William (37), og med det ble hertuginne av Cambridge.

For lillesøster Pippa Middleton (36) skjøt kjendisstatusen i været som følge av søsterens valg av ektemann. Da hun stilte som brudepike i en tettsittende, utringet hvit kjole, fikk hun og rumpa hennes især massive mengder oppmerksomhet i det kongelige bryllupet i 2011. Siden den gang har 36-åringen blitt et yndet objekt for landets tabloidpresse.

PÅ SLOTTSBALKONGEN: James Middleton (ytterst t.h.) var til stede på balkongen på Buckingham Palace på bryllupsdagen til storesøster Kate og prins William. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix
PÅ SLOTTSBALKONGEN: James Middleton (ytterst t.h.) var til stede på balkongen på Buckingham Palace på bryllupsdagen til storesøster Kate og prins William. Foto: Pa Photos/ NTB scanpix Vis mer

En av Middleton-søsknene man derimot har sett lite av i årenes løp, er Kates lillebror, James Middleton (32). I et ferskt intervju med The Telegraph forklarer han noe av årsaken til det.

Her åpner nemlig opp om han har slitt med en tung depresjon, som til slutt har resultert i familieterapi for Middleton-familien.

ISTE?: Internett har talt: Enkelte mener blant annet at Pippa, hertuginne Kates søster, har kledd seg ut som en iste-boks. Vis mer

Suicidale tanker

James Middleton var bare 13 år gammel da storesøsteren begynte å date landets tronarving.

Som følge av de kongelige kretsene familien ble en del av, har den 32-årige forretningsmannen vært å se på en rekke offentlige og kongelige arrangementer. Han var også en selvskreven gjest da prins Harry (35) og Meghan (38) giftet seg i fjor. Likevel har han stort sett holdt en lav profil i offentligheten.

I januar gjorde Middleton et unntak, da han publiserte en kronikk i Daily Mail. Der fortalte han at han hadde slitt med depresjon, og om hvordan han hadde innsett at det var viktig for ham å snakke om sin mentale helse.

KONGELIG KRETSER: Til tross for de kongelige kretsene han er en del av, har James Middleton holdt en lav profil i offentligheten. Her spiller han fotball sammen med blant andre prins Harry under den årlige julaften-kampen i 2014. Foto: All Over Press
KONGELIG KRETSER: Til tross for de kongelige kretsene han er en del av, har James Middleton holdt en lav profil i offentligheten. Her spiller han fotball sammen med blant andre prins Harry under den årlige julaften-kampen i 2014. Foto: All Over Press Vis mer

I intervjuet med The Telegraph åpner 32-åringen, som nylig forlovet seg med kjæresten Alizee Thevenet (29), nå ytterligere opp om sine mentale helseutfordringer.

Her avslører han blant annet at han lider av både dysleksi og oppmerksomhets- og konsentrasjonsforstyrrelsen ADD. De siste årene har han attpåtil slitt med tung depresjon.

For et par år siden ble depresjonen så ille at Middleton verken klarte å spise eller sove, forteller han åpenhjertig i intervjuet.

- Det er enkelte øyeblikk jeg ikke husker noe av. Jeg klarte ikke å gjøre noe. Jeg klarte ikke å sove, ikke lese en bok, se film, eller spise.

I stedet tilbrakte han dagene med å stirre tomt ut i luften og fundere på meningen med eget liv.

- Jeg tenkte bare «hva er det meningen at jeg skal gjøre?»

Isolerte seg fra familien

For å unngå at noen lurte på hva som feilet ham, holdt Middelton seg stort sett for seg selv, forklarer han. Særlig holdt han seg unna egen familie, ettersom familien står hverandre nær, og lett ville kunne se at det var noe som ikke stemte med yngstemann.

Da han låste døra og nektet å snakke med egen familie, benyttet de etter hvert venner av 32-åringen for å kommunisere med ham.

Da Middleton selv forsto at han måtte ta grep, tok han kontakt med en psykiater. Her vedgikk han blant annet at han hadde slitt med suicidale tanker.

Etter et år med kognitiv terapi, deltok hele familien i terapien, inkludert hertuginnen. Hun har selv hatt mental helse som en av sine kjernetemaer, blant annet gjennom «Heads Together»-kampanjen som hun har frontet sammen med ektemannen og prins Harry (35).

SAMLET: Hele Middleton-familien deltok på terapi da yngstemann James slet med depresjon. Her er de avbildet på vei til julegudstjeneste i 2016. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Hele Middleton-familien deltok på terapi da yngstemann James slet med depresjon. Her er de avbildet på vei til julegudstjeneste i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I likhet med storesøsteren, mener James at åpenhet er sentralt når det kommer til psykisk helse, noe som også er årsaken til at han nå velger å åpne seg om den vanskelige tiden.

Han mener den økende åpenheten i samfunnet har vist at suicidale tanker ikke er uvanlig - selv om man aldri ville vurdert å handle på det. Ettersom flere kan gjenkjenne seg i de mørke tankene, bør det ikke være så tabubelagt å snakke om, mener Middleton.

Han håper at hans egen åpenhet kan være et positivt bidrag til samtalen.

LES OGSÅ: Avslører kongefamiliens «hemmelige» chattegruppe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer