Harry og Meghan

Gikk i svart

Tross trøblete familiedrama, har kongefamilien og hertugparet vist sin støtte til hverandre.

TURBULENT: Det er kjent at hertugparet har et turbulent forhold til kongefamilien. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB
TURBULENT: Det er kjent at hertugparet har et turbulent forhold til kongefamilien. Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry fikk ikke tatt farvel med sin bestemor, dronning Elizabeth, før hun døde. Det skriver en rekke britiske medier. Han skal ha vært i luften, på vei til Balmoral-slottet i Skottland, da dødsbudskapet kom.

Hertugen av Sussex dro til Skottland uten sin kone, hertuginne Meghan, selv om en talsperson for paret bekreftet torsdag 13.55 lokal tid, at de kom til å reise sammen. Det skriver Daily Mail.

OFFISIELT: Kong Charles III ble formelt utropt lørdag 10. september. Vis mer

Kontrabeskjed

Kvart på fire lokal tid kom meldingen fra Press Association (PA) om at Meghan og Harry ikke kom til å reise sammen med resten av kongefamilien til Balmoral. 25 minutter senere kom PA med en oppdatering om at Harry kom til å dra alene.

Det spekuleres i om kong Charles ga beskjed til Harry om at Meghan ikke var velkommen, men verken hertugparet eller den britiske kongefamilien har kommentert dette.

I likhet med Meghan, dro ikke Kate, prins Williams kone til Skottland for å ta farvel med dronning Elizabeth. Flere medier hevder at hun skal ha blitt værende igjen i England for å være sammen med barna som hadde sin første skoledag.

GÅTT BORT: Storbritannias lengstsittende monark ble 96 år gammel. Slik var hennes liv. Reporter: Marte Nyløkken Helseth. Vis mer

Tolv timer var nok

Det var ikke bare Harry som ikke fikk tatt farvel med sitt kjære familiemedlem. Daily Mail skriver at det var bare barna Charles og Anne som var til stede da dronning Elizabeth sovnet inn.

Resten av de nærmeste familiemedlemmene skal ha ankommet til Balmoral-slottet fortløpende, og Harry skal ha blitt observert på eiendommen først klokka 19.52 lokal tid.

Besøket skal dog ikke ha vært av det lengste slaget. The Independent skriver at han skal ha vært sammen med nærmeste familie i tolv timer, før han forlot området, 08.15 neste morgen. Han skal også ha vært det første familiemedlemmet til å forlate området.

- ALLTID VÆRT DER: Kulturkommentator i NRK og forfatter av boka «Årene med Elizabeth», Inger Merete Hobbelstad, om dronning Elizabeth og hennes betydning for britene. Reporter/video: Maja Walberg Klev Vis mer

Trøblete familiedrama

Det er godt etablert at prins Harry og hertuginne Meghan har et trøblete forhold til den britiske kongefamilien. I januar 2020 trakk paret seg fra sine offisielle roller som kongelige, og de har siden bodd i California. I mars 2021 gjorde paret et intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey, hvor de kom med sterke beskyldninger mot kongefamilien.

Dronning Elizabeth har vært Harrys nærmeste familiemedlem, og hun har blitt beskrevet som limet i familien. Kongehusekspert tror hennes bortgang kan skape enda større splid innad i familien.

Gikk i svart

Til tross for et turbulent forhold mellom hertugparet og resten av den britiske kongefamilien, skal begge parter ha vist sin støtte til hverandre etter dronning Elizabeths bortgang.

The Guardian skriver at nettsiden til hertugparet, som de har laget for sitt nye foretak i California, gikk i svart. Hjemmesiden skal i stedet for innhold en hyllest til dronning Elizabeth med teksten «In loving memory of her Majesty Queen Elizabeth II, 1926-2022».

SJOKK: Da vi torsdag kveld var på premieren til «71 grader nord kjendis», får vi vite at dronning Elizabeth er død. Slik reagerte kjendisene. Reporter: Thea Hope. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

I sin første tale som konge, nevnte kong Charles begge sine sønner. Han uttrykte sin kjærlighet for Harry og Meghan, og han ønsket dem alt godt med å fortsette å bygge sitt liv i USA.

LES OGSÅ: - Meghan ikke invitert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer