<strong>BADER I LUKSUS:</strong> Det britiske kongehuset har ikke spart på kronene når det gjelder hertuginne Meghans nye garderobe. I løpet av et døgn skal 36-åringen ha dukket opp i antrekk (på bildene) som har en totalverdi på en kvart million kroner. Foto: NTB Scanpix
BADER I LUKSUS: Det britiske kongehuset har ikke spart på kronene når det gjelder hertuginne Meghans nye garderobe. I løpet av et døgn skal 36-åringen ha dukket opp i antrekk (på bildene) som har en totalverdi på en kvart million kroner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Meghan Markle:

Gikk i klær til 250 000 kroner på ett døgn

Hertuginne Meghan vekker oppsikt med nok et knippe svindyre klesplagg.

Publisert

I løpet av 24 timer skal hertuginne Meghan (36) ha vært ikledd ulike luksusplagg med en total verdi på 23 000 pund, eller i underkant av 250 000 kroner.

The Sun og australske News er blant mediene som har hentet fram kalkulatoren og regnet seg fram til det skyhøye beløpet. Antrekkene, der også eventuelt tilbehør er inkludert, er hentet fra 36-åringens offisielle Irland-besøk sammen med ektemannen - som foregår denne uken.

Den kvarte millionen (!) er fordelt på fire forskjellige kreasjoner, som ble vist fram i tur og orden i Dublin tirsdag og onsdag.

Øredobber til 96 000

Antrekksmaratonet startet ved hertugparets ankomst til Dublin tirsdag, da Meghan dukket opp i en smaragdgrønn kjoledrakt fra luksusdesigneren Givenchy.

36-åringen har vært ikledd plagg fra det franske motehuset flere ganger tidligere, blant annet i sitt eget bryllup.

<strong>SKJØNN I GRØNN:</strong> Hertuginne Meghan var elegant antrukket under besøket hos den irske regjeringen. Her med den irske politikeren Leo Varadkar. Foto: NTB Scanpix
SKJØNN I GRØNN: Hertuginne Meghan var elegant antrukket under besøket hos den irske regjeringen. Her med den irske politikeren Leo Varadkar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Senere på dagen, da hertugparet var invitert til hagefest hos den britiske ambassadøren til Irland, skiftet Meghan til en svart kjole fra designeren Emilia Wickstead. Meghan piffet opp antrekket med en liten Fendi-veske til den nette sum av 31 000 kroner.

Dagen etterpå dukket hun først opp i en grå kreasjon fra franske Roland Mouret, som ble brukt for et besøk hos den irske presidenten. Kjolen, med en prislapp på 16 000 kroner, er nærmest «billig» å regne med tanke på ørepynten.

<strong>DESIGNERVESKE:</strong> Du må punge ut 31 000 kroner hvis du ønsker å kjøpe Meghans Fendi-veske. Foto: NTB Scanpix
DESIGNERVESKE: Du må punge ut 31 000 kroner hvis du ønsker å kjøpe Meghans Fendi-veske. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge The Sun skal diamantøredobbene Meghan kombinerte med ovennevnte antrekk ha en anslått verdi på (hold dere fast) 96 000 kroner.

Setter standarden

Etter en drøy time gikk Meghan over i siste etappe, der hun var tilbake i et antrekk fra favorittdesigneren Givenchy.

Denne gang i en svart dressbukse med tilhørende jakke, med en prislapp på 27 000 kroner. Tilbehøret, som inkluderer beltet, t-skjorten og sko, kommer i tillegg.

<strong>HØYTIDELIG:</strong> Meghans rådyre øredobber lyste opp under fotograferingen med det irske presidentparet. Foto: NTB Scanpix
HØYTIDELIG: Meghans rådyre øredobber lyste opp under fotograferingen med det irske presidentparet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
<strong>DROPPET KJOLEN:</strong> Meghan gikk for klassisk dress under siste etappe av Dublin-besøket. Foto: NTB Scanpix
DROPPET KJOLEN: Meghan gikk for klassisk dress under siste etappe av Dublin-besøket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kongemedlemmer i eksklusive antrekk er intet ukjent fenomen. Derimot har det blitt stadig mer tydelig at særlig Meghan, gjennom sine første måneder som hertuginne, er i overkant glad i svindyre klesplagg. Allerede på et av sine første oppdrag satte hun standarden ikledd en rosa kjole til 37 000 kroner.

De mange luksuskreasjonene står i sterk kontrast til svigerinnen Kate, som flere ganger har fått skryt for å bruke «billig-antrekk», eller gjenbruke klesplagg.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, mener riktignok det blir feil å kalle Meghan mindre folkelig av den grunn. Det ligger nemlig en årsak bak 36-åringens luksusritt.

Bevisst

- Så langt har vi ikke sett mye gjenbruk hos Meghan. Det er fordi hun holder på å bygge opp sin garderobe, forklarer Stavseng, og legger til:

- Etter hvert vil hun nok bruke antrekkene om og om igjen, slik vår egen Mette-Marit gjør. Meghan har også benyttet «billigantrekk» på representasjon, og mange sitter svært flott på henne.

Kongehuseksperten påpeker også kongelige gjerne kler seg ekstra flott når de representerer i utlandet.

Saken fortsetter under.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer

- Men det er ingen hemmelighet at Meghan alltid har vært glad i eksklusive klær. På forlovelsesbildene brukte hun for eksempel en Ralph and Russo-kjole til over 600 000 kroner. Meghan går Mette-Marit en høy gang, sier han.

Irland-besøket er Meghans første offisielle representasjon som hertuginne utenfor Storbritannia. Under Dublin-visitten ble hertuginnen for øvrig overrumplet av en ung sjarmør.

Ønsker familieforøkelse

Harry og Meghan har flere ganger vært åpne om at de ønsker å stifte sin egen familie. Da paret besøkte Nord-Irland i mars lettet Meghan på sløret om sin babydrøm.

Det var da 36-åringen slo av en prat med ekteparet Sinead og Adam Murphy, som eier Shnuggle - et selskap som lager innovative babyprodukter - at hun uttalte følgende, mens hun pekte på babytingene:

- Jeg er sikker på at vi også kommer til å trenge alt dette på et tidspunkt. De er veldig søte.

LES OGSÅ: Iskaldt mellom Kate og Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer