Gikk barbeint i kirken etter pilegrimsferd

Mette-Marit: - Jeg går mye barbeint, og da var det fint at jeg kunne gjøre det nå også.

BARBEINT I KIRKEN: Kronprinsesse Mette-Marit var så sårbeint etter den to dager lange pilegrimsferden, at hun måtte ta av seg skoene under den offentlige samtalen med prest Per Arne Dahl i Nidarosdomen.  Foto: SCANPIX
BARBEINT I KIRKEN: Kronprinsesse Mette-Marit var så sårbeint etter den to dager lange pilegrimsferden, at hun måtte ta av seg skoene under den offentlige samtalen med prest Per Arne Dahl i Nidarosdomen. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO:  Kronprins Haakon (37) og kronprinsesse Mette-Marit (36) har tilbragt de siste dagene med å gå en fire mil lang pilegrimsferd til Nidarosdomen sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre (49) og hans kone Marit Slagsvold (48).

Turen har vært privat, og det var bare de involverte og deres nærmeste som visste om den to dager lange vandringen, skriver VG.

Onsdag kveld ankom den lille kortesjen, som hadde gått til fots hele veien og sovet på en bondegård for pilegrimsvandrere, den ærverdige Trondheims-kirken, hvor kronprinsessen holdt en offentlig samtale med prest Per Arne Dahl (59) i forbindelse med Olavsfestdagene.

Mette-Marit ankom det storslåtte kapellet i en lekker hvit sommerkjole, beige Prada-veske og lave, matchende sommersko.

Skoene var hun imidlertid svært kjapp med å ta av seg, da hun entret scenen. Ifølge kronprinsessen var hun nemlig blitt veldig sårbeint etter den fire mil lange turen.

- Jeg går veldig mye barbeint, og da var det fint at jeg kunne gjøre det nå også, ettersom beina er litt såre etter turen. Når jeg går slik tenker jeg også ofte på ordene Gud sa til Moses: «Ta av deg skoene, for stedet du står på er hellig grunn». For meg er det hellig grunn over alt - på pilegrimsferden, på Sørlandet og her i kirken, sa kronprinsessen.

Mette-Marit var i strålende humør under hele samtalen, og ble tydelig rørt da hun skulle sette ord på hva kjærligheten og kronprins Haakon har betydd for hennes liv.

- Kjærligheten har vært en stor kraft i mitt liv. En endringskraft. Haakon er glad i meg selv når jeg er i mitt mørkeste. Han er også raus, har stor respekt for andre mennesker og viser dem kjærlighet. Det lærer jeg mye av - og jeg er glad for at det er en del av min hverdag og vårt samliv. Nylig så jeg også en film, hvor de sa: «We carry each other». Slik opplever jeg at vi har det i vår familie - og ikke minst overfor mine egne barn, sa hun.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: - Familieidyll på Haakons bursdag