Prinsesse Beatrice:

Giftet seg i hemmelighet

Prinsessen giftet seg med forloveden Edoardo Mapelli Mozzi fredag.

GIFTET SEG: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi giftet seg i en hemmelig seremoni fredag. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi giftet seg i en hemmelig seremoni fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Beatrice (31) og forloveden Edoardo Mapelli Mozzi (37) har giftet seg i en hemmelig seremoni på Windsor Castle fredag formiddag. Det melder en rekke britiske medier, deriblant Sky News.

Ifølge Sky News skal dronning Elizabeth (94) og ektemannen prins Philip (99) ha vært til stede i bryllupet. Det samme gjelder prinsessens far, prins Andrew (60).

Seremonien ble holdt i All Saints Chapel i Windsor Great Park. Om lag 20 personer skal ha vært til stede i seremonien.

- Den private bryllupsseremonien mellom prinsesse Beatrice og Mr. Edoardo Mapelli Mozzi fant sted 11.00 fredag 17. juli i The Royal Chapel of All Saints i Windsor, bekrefter Buckingham Palace i en uttalelse til CNN fredag ettermiddag.

I uttalelsen kommer det også frem at dronningen, prins Philip og nær familie var til stede i den lille seremonien.

GIFTET SEG: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi skal ha giftet seg i en hemmelig seremoni i Windsor fredag. Foto: NTB Scanpix
GIFTET SEG: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi skal ha giftet seg i en hemmelig seremoni i Windsor fredag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Måtte avlyse

Prinsesse Beatrice og den italienske kjæresten forlovet seg i september i fjor, og hadde i utgangspunktet planlagt å gifte seg i en storslått seremoni slutten av mai - noe coronaviruset satte en stopper for.

Allerede i mars varslet paret at de avlyste bryllupsfesten som opprinnelig skulle ha funnet sted på Buckingham Palace 29. mai.

Måneden etter ble det klart at bryllupet offisielt var avlyst. Bryllupsseremonien skulle egentlig finne sted i kapellet ved St. James's Palace i London - men nå har paret altså valgt en langt mer privat seremoni.

- Det er ingen planer om å bytte lokaler eller å holde et større bryllup. De tenker ikke engang på bryllupet sitt slik det er nå. På et tidspunkt vil de gjøre om på planene, men ikke foreløpig, fortalte en av parets talspersoner til People den gang.

ULYKKESFUGL: Det gikk ikke helt som planlagt da Atle Pettersen skulle ta et bad i jacuzzien på bryllupsnatten sin. Vis mer

Forlovet seg i fjor

Den hyggelige bryllupsnyheten kommer under ett år etter paret forlovet seg. Det annonserte Buckingham Palace i en pressemelding i september i fjor. Frieriet skjedde på svært romantisk vis under en ferietur til Italia samme måned.

- Vi er ekstremt lykkelige over å kunne dele nyheten om at vi er blitt forlovet. Vi er begge så glade over dette eventyret og kan ikke vente med å gifte oss. Vi har så mange like interesser og verdier, og vi vet at dette vil ruste oss godt for åra vi har foran oss, fylt med kjærlighet og lykke, sa paret i pressemeldingen den gang.

Kort tid etter at duoen forlovet seg skrev flere britiske medier at forlovelsen var historisk.

Det har seg nemlig slik at Beatrice blir den første kongelige stemoren i moderne tid. Fra et tidligere forhold med forretningskvinnen Bara Huang har den italienske eiendomsutvikleren en to år gammel sønn, som prinsessen nå altså er stemor til.

De to foreldrene gikk fra hverandre for noen år siden, men bodde sammen for sønnens skyld fram til i fjor. Det skal ha vært et røft brudd mellom de to, men de beholdt vennskapet for sønnens skyld.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Faren i hardt vær

Det var i 2017 det ble det kjent at prinsessen hadde funnet lykken med den styrtrike eiendomsutvikleren Edoardo Mapelli Mozzi. De skal den gang ha blitt introdusert for hverandre av en felles venn.

Prinsesse Beatrice er datteren til prins Andrew og Sarah Ferguson (60) og dermed barnebarnet til Storbritannias regjerende dronning Elizabeth. Prins Andrew har den siste tiden vært i hardt vær for sine koblinger til den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein.

Det var i 2017 det ble det kjent at prinsessen hadde funnet lykken med den styrtrike eiendomsutvikleren Edoardo Mapelli Mozzi.

LES OGSÅ: - Prinsesse Beatrice stakk Ed Sheeran i ansiktet med et sverd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer