Kong Carl Gustaf:

Giftering-detalj vekker oppsikt

Flere har bitt seg merke i detalj ved kong Carl Gustaf.

VEKKER OPPSIKT: Kong Carl Gustaf har ved flere anledninger blitt observert uten giftering. Nå forklarer kommunikasjonssjef ved det svenske hoffet hvorfor. Foto: NTB Scanpix
VEKKER OPPSIKT: Kong Carl Gustaf har ved flere anledninger blitt observert uten giftering. Nå forklarer kommunikasjonssjef ved det svenske hoffet hvorfor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Svenske kong Carl Gustaf (73) har tidligere skapt overskrifter for alt fra knallfargede bukser til ulike uttalelser, og nå gjør han det igjen.

Det er imidlertid ikke noe kongen har sagt denne gangen. Men oppmerksomme følgere og seere har bitt seg merke i en uvanlig detalj ved den svenske kongen, at han ikke bærer gifteringen på ringfingeren.

I likhet med her til lands, ble «Året med kongefamilien» nylig sendt i Sverige. Der kom omsider forklaringen på gifteringmysteriet.

PÅ LILLEFINGEREN: Da det svenske kongeparet var i Oslo i 2017 bar kongen også ringen på lillefingeren. Foto: NTB Scanpix
PÅ LILLEFINGEREN: Da det svenske kongeparet var i Oslo i 2017 bar kongen også ringen på lillefingeren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Alltid gjort

I 1976 ble svenskekongen smidd i hymens lenker med dronning Silvia (76), og ifølge svenske Hänt har det vært vane for ham å ikke ha ringen på «riktig» finger.

Dette har ifølge det svenske nettstedet skapt en rekke spørsmål tidligere, og nå forklarer kommunikasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, hvorfor.

- Den sitter på lillefingeren. Det har den alltid gjort, sier hun.

Med andre ord har 73-åringen bestandig har hatt gifteringen på en annen finger, i motsetning til kona Silvia - som tilsynelatende bærer sin på den mest naturlige fingeren.

Flere uten ring

Den svenske kongen er imidlertid ikke den eneste kongelige som har fått oppmerksomhet for gifteringen.

Da prins William (37) giftet seg med hertuginne Kate (38) i 2011, ble det nemlig kjent at den britiske prinsen ikke ville bære noen ring under ekteskapet.

- Det kommer bare til å være én ring, i tråd med parets ønsker, uttalte en talskvinne for det britiske kongehuset til People den gang.

TRONARVINGER: Verken prins Charles eller prins William bærer gifteringer. Her sammen med dronning Elizabeth og prins George i 2015. Foto: NTB Scanpix
TRONARVINGER: Verken prins Charles eller prins William bærer gifteringer. Her sammen med dronning Elizabeth og prins George i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er nemlig bare prinsens forlovede som trenger en giftering for å forsegle ekteskapsløftene, ettersom det er vanlig at det bare er én ring i kongelige eller sosietetsbryllup.

Ifølge magasinet har dette har vært tilfellet i andre kongelige bryllup også. Prins Charles, Williams far, brukte heller ikke giftering da han var gift med prinsesse Diana, men på flere bilder fra både da og under hans nåværende ekteskap, bærer Charles en ring på lillefingeren.

Det er ikke kjent hvorvidt dette er en giftering, og om han med det gjør det samme som Carl Gustaf.

Stjal showet

Som nevnt er ikke dette første gang kong Carl Gustaf har fått det mange kanskje vil beskrive som ganske spesielle overskrifter skrevet om seg selv.

Sommeren for snart to år siden gjorde han det blant annet også, da han i motsetning til resten av familien stilte i knallfargede bukser under en familiefotografering.

Mens kronprinsessefamilien og dronningen hadde valgt pastellfarger, valgte Carl Gustad en solid turkisfarge som sitt uttrykk.

Ifølge Svenske Dam var buksene fra designeren Pelle Pettersons merke «Pelle P», og flere medlemmer av det svenske kongehuset har tidligere brukt hans design. I dette tilfellet var imidlertid ikke Petterson klar over at kongen kom til å bruke hans bukser.

- Hahaha, nei, så kult! Det er både tilfredsstillende og hyggelig å høre, sa designeren til magasinet, og fortsatte:

- Jeg har forstått at også kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleine bruker klær fra oss. Det er veldig hyggelig at det sprer seg, vårt lille klesmerke. Det finnes jo en del kjente personer som har plaggene og synes de er bra og fine klær. Det gleder jeg meg over.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på nylig. Video: Expressen TV Vis mer

LES OGSÅ: - Vil ikke være påtrengende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer