Prinsesse Ingrid Alexandra:

Går verden rundt

Utenlandske medier har fått en ny kongelig favoritt i prinsesse Ingrid Alexandra.

VOKSEN: Prinsesse Ingrid Alexandra har tatt steget inn i de voksnes rekker. Foto: Shad Madian / Se og Hør
VOKSEN: Prinsesse Ingrid Alexandra har tatt steget inn i de voksnes rekker. Foto: Shad Madian / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld feiret prinsesse Ingrid Alexandra (19) at 13 år med skolegang er fullført. Det hele ble markert med en festkveld i Oslo Konserthus hvor foreldrene, kronprins Haakon (49) og kronprinsesse Mette-Marit (49), var selvskrevne gjester.

Prinsessen har med det for alvor tredd inn i de voksnes rekker.

Men å bli voksen betyr også at det er på tide å forlate redet, selv for en prinsesse. Det har internasjonal presse også bitt seg merke i.

Blant mediene som har skrevet om den norske prinsessens siste dag på skolen er tyske Bunte, danske Billedbladet, spanske Hola! og Svensk Damtidning.

Bunte beskriver dagen som «en stor milepæl» i livet til prinsessen, mens Billedbladet skriver at kronprinsparet «lyste av stolthet». Hola! på sin side berømmet Ingrid Alexandra, og skriver at hun «strålte i sin bunad».

Svensk damtidning derimot, beskriver det som en «stor sorg» for kronprinsparet at Ingrid Alexandra nå etter hvert skal flytte hjemmefra.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle er ikke overrasket over interessen i utlandet.

- Utenlandske medier elsker å skrive om prinsesse Ingrid Alexandra, og det går alltid verden rundt når hun har gjort noe offisielt. Kanskje ikke så rart? En ung, sympatisk, reflektert og flott prinsesse, vekker jo nysgjerrighet hos folk - også utenfor landegrensene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer