Katarina Flatland:

- Går utover helsen min

Innrømmer at det er krevende å holde kontroll på sykdommen etter at hun ble mor.

BABYLYKKE: Harald Dobloug og Katarina Flatland fikk barn i august i fjor. Nå forteller sistnevnte om hvordan det står til med helsen etter fødselen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
BABYLYKKE: Harald Dobloug og Katarina Flatland fikk barn i august i fjor. Nå forteller sistnevnte om hvordan det står til med helsen etter fødselen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

I august i fjor fikk programleder Katarina Flatland (31) og ektemannen Harald Dobloug (32) sitt første barn. Da så sønnen Bernard dagens lys - riktignok fire uker før termin.

Tidligere i år fortalte hun om livet som småbarnsmor, med alt det innebærer av våkenetter, amming og smerter ulike steder i kroppen. Når man får en liten baby i hus vil all oppmerksomheten gå til det lille barnet - og man må sette seg selv til side.

Det forteller den populære programlederen nå mer om i en samtale med Pia Seeberg i podkasten «Trening etter fødsel». Der sier Flatland blant annet at det er krevende å ha like god kontroll på diabetessykdommen i en ny og hektisk hverdag som mor.

- Drittlei

32-åringen har diabetes type en, en sykdom hun fikk påvist i 2013 og har snakket åpent om flere ganger tidligere. Tilstanden gjør at Flatland er nødt til å være nøye med å måle blodsukkeret, spise riktig og sette insulin når det trengs.

Det viktigste for å holde blodsukkeret på riktig nivå er rutiner, og de har forsvunnet fullstendig etter at hun ble mor i fjor.

- Jeg var veldig flink under graviditeten, for da hadde Bernard samme blodsukker som meg, så jeg følte at for hver gang jeg ikke hadde kontroll, var det noe som gikk utover han. Med en gang han var ute, var jeg så drittlei, og har ikke vært så flink som jeg burde, og ikke har jeg kontroll som jeg burde. Jeg burde spist mer strikt, men det er styrete med alt som foregår, forteller Flatland åpenhjertig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer