Katarina Flatland:

- Går utover helsen min

Innrømmer at det er krevende å holde kontroll på sykdommen etter at hun ble mor.

BABYLYKKE: Harald Dobloug og Katarina Flatland fikk barn i august i fjor. Nå forteller sistnevnte om hvordan det står til med helsen etter fødselen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
BABYLYKKE: Harald Dobloug og Katarina Flatland fikk barn i august i fjor. Nå forteller sistnevnte om hvordan det står til med helsen etter fødselen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

I august i fjor fikk programleder Katarina Flatland (31) og ektemannen Harald Dobloug (32) sitt første barn. Da så sønnen Bernard dagens lys - riktignok fire uker før termin.

Tidligere i år fortalte hun om livet som småbarnsmor, med alt det innebærer av våkenetter, amming og smerter ulike steder i kroppen. Når man får en liten baby i hus vil all oppmerksomheten gå til det lille barnet - og man må sette seg selv til side.

Det forteller den populære programlederen nå mer om i en samtale med Pia Seeberg i podkasten «Trening etter fødsel». Der sier Flatland blant annet at det er krevende å ha like god kontroll på diabetessykdommen i en ny og hektisk hverdag som mor.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

- Drittlei

32-åringen har diabetes type en, en sykdom hun fikk påvist i 2013 og har snakket åpent om flere ganger tidligere. Tilstanden gjør at Flatland er nødt til å være nøye med å måle blodsukkeret, spise riktig og sette insulin når det trengs.

Det viktigste for å holde blodsukkeret på riktig nivå er rutiner, og de har forsvunnet fullstendig etter at hun ble mor i fjor.

- Jeg var veldig flink under graviditeten, for da hadde Bernard samme blodsukker som meg, så jeg følte at for hver gang jeg ikke hadde kontroll, var det noe som gikk utover han. Med en gang han var ute, var jeg så drittlei, og har ikke vært så flink som jeg burde, og ikke har jeg kontroll som jeg burde. Jeg burde spist mer strikt, men det er styrete med alt som foregår, forteller Flatland åpenhjertig.

32-åringen sier at hun ligger høyere i blodsukker nå enn hun burde, og innrømmer at hun har lett for å skru av alarmene om natten fordi hun allerede er oppe og ammer sønnen.

- Hvis jeg i tillegg skal opp en eller to ganger for å ta blodsukkeret, er jo natten helt kjørt på en måte, forklarer Flatland i podkasten.

TV-ØYEBLIKK: Av alt Katarina Flatland har gjort på tv, er det spesielt ett øyeblikk hun aldri glemmer: Da hun intervjuet Aune Sand på tv-programmet «Waschera». Vis mer

Skal bli bedre

Programlederen skal likevel forsøke å bli bedre på å holde blodsukkeret stabilt - tross det travle småbarnslivet.

- Det er vanskelig, for jeg vet at det går utover helsen min, men jeg er så sliten av det. Jeg er så drittlei, sier Flatland i podkasten, og legger til at hun egentlig burde tatt mer hensyn i og med at hun har en kronisk sykdom.

Se og Hør har vært i kontakt med Katarina Flatland, som ikke har noe mer å tilføye utover det som kommer frem i podkasten.

Katarina Flatland fortalte mer om livet som førstegangsforelder da hun gjestet podkasten «G-punktet» med influenser Iselin Guttormsen (33) i mars.

- Jeg har det bedre enn noen gang. Det er helt magisk. Det er selvfølgelig mindre søvn og ingen egentid, som er kjempetøft, men så er det noe med den følelsen når han lille vekker meg, og jeg ser bort på ham og han gliser. Altså - det er en livsglede ved den ungen, sa hun da.

DRITSKUMMELT: Cecilie Kåss Furuseth avslørte 30. desember at hun hadde blitt mor til en liten gutt. Nå har hun vært på «P3morgen» og snakket om fødselen. Video: NRK Vis mer

Programlederen la ikke skjul på at hverdagen etter familieforøkelsen tidvis har vært utfordrende.

- Det var vondt nedentil, vondt å gå på do, vondt i puppene - både når du begynner å produsere melk, men også ammingen er jo vond i starten. Det er jo fryktelig mye greier, sa hun, og fortsatte:

- Men så går alt seg til. De dagene som er tunge kan fort snu. I morgen kan være helt fin. Og så kan dagen etter være skikkelig dritt igjen. Men jeg føler i hvert fall at det ikke er lange perioder hvor det er tøft med Bernard.

Flatland avslørte også at hun og ektemannen kunne tenke seg flere barn i fremtiden.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og nå har de blitt foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Vil date en som snakker samme språk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer