Hertuginne Meghan:

Går rettens vei for å hindre navneavsløring

Hertuginne Meghan prøver å stoppe storavis.

MEGHAN: Hertuginnne Meghan går rettens vei for å hindre navneavsløring. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (38) prøver å stoppe de britiske tabloidavisene Mail on Sunday og The Mail i å avsløre navnene til fem av vennene hennes i den pågående saken mellom henne og aviseierne, skriver Sky News.

Hertuginnen saksøkte tidligere i år aviseierne for å ha publisert et privat brev hun sendte til faren Thomas Markle (75) i forkant av bryllupet med prins Harry (35) i mai 2018.

- Disse navnene har allerede blitt gitt til dommeren og The Mails forsvar konfidensielt av hertuginnen som en del av rettsprosessen, sier en kilde tett på hertuginnen til Sky News.

- The Mails trussel om å publisere har ingenting med saken å gjøre, og blir bare gjort så avisen kan peke ut fem uskyldige kvinner i papiravisen og på nettsidene, sier kilden videre.

Videre hevder kilden at det er et forsøk på å skremme hertuginnen og vennene hennes i den pågående striden mellom hertuginne Meghan og aviseierne.

KRITISERES: Prins Harry og Hertuginne Meghan deltok denne uka i et zoom-møte med unge ledere om rasisme. Det falt ikke i god jord hos alle. Reporter: Emilie Rydning / Rød løper Vis mer

- Leker med virkelig liv

Som nevnt har hertuginne Meghan saksøkt aviseierne for at de trykket deler av et privat og håndskrevet brev som hun sendte til sin far i 2018. Meghans advokat har tidligere uttalt publiseringen krenket privatlivets fred.

I dokumentene som hertuginnen har levert inn til retten, anklager 38-åringen i en vitnebegjæring Mail on Sunday for å «leke med virkelig liv».

- Associated News papers, eieren av The Daily Mail og Mail on Sunday, truer med å publisere navnene til fem kvinner - fem private borgere - som på egenhånd valgte å snakke anonymt med en amerikansk medieaktør for over ett år siden - for å forsvare meg fra mobbingen fra den britiske tabloidpressen, skriver hun.

Artikkelen hertuginnen sikter til, er et intervju med det amerikanske underholdningsmagasinet People fra februar 2019. I dette intervjuet snakket Meghans venninner ut om det de selv omtalte som mobbing fra deler av den britiske pressen.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

Associated Press har på sin side hevdet at de trykket det private brevet fordi hertuginnens venninner allerede hadde omtalt det i intervjuet med People.

- Ondskapsfullt

Nå er hertuginne Meghan altså redd for at avisen skal publisere disse navnene og på den måten gjøre venninnenes identiteter kjent for offentligheten. I dokumentene skriver Meghan videre at venninnene hennes har rett til privatliv - som alle andre.

- Både Mail on Sunday og retten har fått navnene konfidensielt, og det er ondskapsfullt av Mail on Sunday å eksponere dem for offentligheten uten annen grunn enn clickbait og kommersiell gevinst, skriver hun videre.

Ifølge Sky News er det foreløpig ikke satt noen dato for en potensiell høring i saken.

I mai gikk hertuginnen for øvrig på et stort nederlag i retten, da hun fikk flere punkter i søksmålet mot Mail on Sunday avvist av dommeren.

- Noen av anklagene er avvist fordi de er irrelevante for årsaken til søksmålet. Noen er avvist fordi de er utilstrekkelig og mangelfullt beskrevet. Jeg har også handlet for å begrense saken til det som er rimelig nødvendig og proporsjonalt i henhold til hensikten med å få rettferdighet mellom partene, skrev dommeren i avgjørelsen da.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

LES OGSÅ: Overrasker med «hemmelige» bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer