Samantha Markle:

Går rett i strupen på prins Harry

Meghans halvsøster med utrivelig bursdagshilsen - igjen.

DÅRLIG STEMNING: Meghan Markle hadde med litt bagasje da hun giftet seg prins Harry. Nå får prinsen igjen så hatten passer av konas frittalende halvsøster. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG STEMNING: Meghan Markle hadde med litt bagasje da hun giftet seg prins Harry. Nå får prinsen igjen så hatten passer av konas frittalende halvsøster. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når noen du kjenner har bursdag er det gjerne en fin anledning - ved siden av å markere selve dagen - til å komme med en varm hilsen og noen gode ord.

Dette var riktignok ikke i tankene til tabloidyndlingen Samantha Markle (53), hertuginne Meghans (37) beryktede halvsøster, da prins Harry fylte 34 år lørdag.

Tvert imot.

Sammenliknet med hamster

I en smått utrivelig bursdagshilsen på Twitter, plattformen hun gjerne tar i bruk når hun har noe på hjertet, skriver hun i stedet følgende:

«Gratulerer med dagen, Harry. Når du hiver innpå burdagskaken din, så håper jeg du tenker over at du aldri sendte noen gratulasjon til DIN SVIGERFAR»

HARRY-HAMSTERET: Samantha Markles bursdagshilsen til prins Harry kan ikke sies å være av det varme slaget. Foto: Skjermdump fra Twitter
HARRY-HAMSTERET: Samantha Markles bursdagshilsen til prins Harry kan ikke sies å være av det varme slaget. Foto: Skjermdump fra Twitter Vis mer

Selv om Twitter-kontoen til Samantha er lukket (tro det eller ei) - har skjermdumper av den krasse hilsenen dukket opp i diverse medier. Samantha og Meghans felles far, Thomas Markle (74), fylte år 18. juli.

Bakgrunnen for sleivsparket skyldes etter alt å dømme den tilsynelatende skarpe isfronten mellom Meghan og hennes familiemedlemmer.

Den betente konflikten har vært i medienes søkelys i månedsvis, etter at bryllupsplanene til prins Harry og den tidligere Hollywood-skuespilleren ble offentliggjort i november i fjor - og har på ingen måte fått sin ende.

Ikke første gang

Til tross for at de mange skandaleoppslagene omhandler nettopp hennes egen familie, er det ikke godt å vite hva Meghan selv tenker.

Både hun og ektemannen unngår å snakke om temaet når de er ute på offentlige oppdrag, der den åpenbare taktikken er å late som ingenting.

At Samantha Markle slenger med leppa mot det britiske kongehuset er overhodet ikke noe nytt.

I likhet med Meghans far gir den rappkjefta 53-åringen stadig uttrykk for at hun føler seg ignorert at halvsøsterens nye familie.

Saken fortsetter under bildet.

UBRYDD: Prins Harry og hertuginne Meghan registrerer trolig de jevnlige uttalelsene fra sistnevntes familie, men holder munn om temaet. Her avbildet tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
UBRYDD: Prins Harry og hertuginne Meghan registrerer trolig de jevnlige uttalelsene fra sistnevntes familie, men holder munn om temaet. Her avbildet tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En angivelig manglende bursdagshilsen til Thomas Markle, virker å falle Samantha tungt for brystet. Også da Meghan fylte år i august passet hun på å viderebringe samme budskap.

«Gratulerer med dagen, Meg. Det hadde vært hyggelig og passende hvis du sendte pappa et hyggelig bursdagskort til bursdagen som var 18. juli», skrev hun på Twitter den gang.

Ikke hatt kontakt på flere år

Bare to dager tidligere hamret hun løs på tastaturet igjen. Dette etter at Samantha hadde lest en nyhet om at hertugparet skulle ta en etterlengtet pause fra offentligheten etter flere ukers bryllupskaos.

«Ok, så Cruella de Vil (ond Disney-figur, journ.anm.) skal trekke seg tilbake. Lol. La meg få vite hvordan det fungerer for deg», lød meldingen den gang.

Forholdet mellom Samantha og Meghan skal ha kjølnet lenge før sistnevnte traff prins Harry. Samantha har tidligere innrømmet at hun ikke hatt kontakt med sin berømte søster på flere år.

Saken fortsetter under.

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

Likevel fortsetter hun altså å kritisere halvsøsteren, selv om det utelukkende foregår gjennom enveiskommunikasjon.

Det britiske kongehusets strategi om å sitte stille i båten er i ferd med å bli problematisk, har Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, tidligere påpekt.

- Hodepine

- Markle-sirkuset er blitt en stor hodepine for det britiske kongehuset. De negative overskriftene overskygger det meste, og det har trolig også dronning Elizabeth (92) fått med seg. Kongehuset har tydeligvis lagt en strategi på å kutte all kontakt, og håpe at det roer seg, fortalte han til Se og Hør tidligere denne måneden.

Stavseng trakk samtidlig fram de siste uttalelsene fra Meghans far, der han stadig gir uttrykk for at han føler seg glemt. Det er særlig etter datterens bryllup i mai at 74-åringen har kommet med hyppige tirader.

Saken fortsetter under.

- Meghans far har nok, etter uttalelsene å dømme, følt at han er blitt skjøvet ut i kulden etter bryllupet - og stiller opp i media på bakgrunn av det. Dette er trolig ikke enkelt for Meghan heller, ettersom hun er nyinngift i kongefamilien. Det virker som hun så langt har stolt på rådgiverne om å holde en lavest mulig profil i media, uttalte Stavseng om Meghans taushet.

Hvorvidt Harry og Meghan har registrert helgas bursdagshilsen fra Samatha, er ikke godt å si. I det britiske kongehuset går uansett alt sin vante gang.

LES OGSÅ: - Alt hun gjør er falskt

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. George's Chapel i Windsor Castle. Her sier de «ja» til hverandre. Video: AP Vis mer